Új, light tarifát vezet be a Lufthansa észak-amerikai járatain

2018 nyarától a Lufthansa Csoport utasai immár az új, Economy „Light" díjszabást is választhatják a Lufthansa, a SWISS, a Brussels Airlines és az Austrian Airlines észak-amerikai járatain.

Az új alaptarifa az ártudatos utasok számára a legolcsóbb választás, ha csupán kézipoggyásszal utaznak és nem igényelnek semmilyen rugalmasságot a jeggyel kapcsolatban. Az utasoknak egyéni igényük szerint további felárért lesz lehetőségük feladni csomagjukat vagy kiválasztani ülésüket. A fedélzeti ellátás azonban továbbra is térítésmentesen jár az Economy „Light" jegyet vásárló utasoknak is. 

Forrás: Shutterstock

A Lufthansa tavaly október óta tesztelte a Light díjszabást néhány kiválasztott útvonalon Skandinávia és Észak-Amerika között. A Svédország, Dánia, Norvégia és bizonyos észak-amerikai célpontok között közlekedő járatokon az utasok már az alapáron foglalhatnak, ha csak kézipoggyászt visznek magukkal.

A Lufthansa Csoport légitársaságai 2015-ben vezették be a „Light" tarifát európai járataikon. A díjszabások alapvetően a feladható csomag, az ülésfoglalás, a lemondási és átfoglalási opciókban különböznek. Ugyanakkor minden ár tartalmazza az utazást, a fedélzeti bőröndöt 8 kg súlyhatárig, snackeket és üdítőket, előre kijelölt ülőhelyet, továbbá törzsutasok számára a bónusz és státusz mérföldeket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek