Elindult a közvetlen Budapest-Philadelphia járat

Az American Airlines egy lépéssel közelebb hozta Magyarországot és az Egyesült Államokat egymáshoz azzal, hogy a mai napon közvetlen járatot indított a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér (BUD) és a Philadelphia Nemzetközi Repülőtér (PHL) között. A légitársaság Boeing 767-300 típusú repülőgépekkel üzemelteti az útvonalat, hetente több mint 2800 ülőhelyet biztosítva a két város között a nyári menetrendi időszakban minden nap, illetve kiváló átszállási lehetőségeket is kínál a budapesti utasok számára Philadelphiában, más észak-amerikai és karibi célállomásokra.

Elindult az első járat PhiladelphiábaForrás: Budapest Airport

A Business Osztály 28 db teljesen ledönthető, a közlekedőfolyosóról közvetlenül elérhető, a legújabb filmekkel, tévéműsorokkal, játékokkal, zenékkel és bestseller könyvrészletekkel feltöltött Samsung Galaxy táblagéppel felszerelt üléssel áll az utasok rendelkezésére, egy-kettő-egyes elrendezésben. A Flagship Business Osztályon emellett az American sztárséfek által összeállított, nemzetközi prémium menüje is elérhető. A fő utaskabinban 21 db, 18 centiméterrel több lábhelyet biztosító „Main Cabin Extra" ülés is található. A fedélzeten működő nemzetközi wifi szolgáltatás pedig az összes utas rendelkezésére áll.

"Philadelphia naplementében ""Forrás: Shutterstock / f11photo "
HAT DOLOG, AMIT NEM TUDOTT PHILADELPHIÁRÓL

Philadelphia, az Egyesült Államok keleti partjának második legnagyobb városa az amerikai függetlenségi háború alatt a mozgalom központja volt, ezért sokan csak az USA szülővárosaként emlegetik. Mi még egy korábbi utazásunk kapcsán nézhettük meg, hogyan és milyen helyeken őrzik a függetlenség emlékét, miközben az is kiderült, hogy tele van a város jobbnál jobb mítosszal.

Cikkünkért kattintson!

Az American az első légitársaság, ami Magyarországot és Pennsylvania államot közvetlen járattal köti össze. Philadelphia repülőtere (PHL) a légitársaság legnagyobb elosztóközpontja az északkeleti régióban, ahol az utasok csaknem 120 karibi, észak- és dél-amerikai célállomásra szállhatnak át, köztük található például Los Angeles, Miami, San Francisco, Chicago, Las Vegas, Orlando, Cancún és a Bahamák. A PHL gyors és kényelmes átszállást tesz lehetővé, hiszen kiemelt átszálló infrastruktúrával, rövid gurulási távolságokkal és négy, a repülőtér különböző részein található „Admirals Club" Business Osztályú váróval rendelkezik.

A május 7-én megtartott járatnyitó ünnepségen az is elhangzott, hogy egy héten belül három közvetlen amerikai járat indul el Budapestről – nem véletlenül, hiszen a budapesti repülőtér Közép-Európa egyik leggyorsabban fejlődő légikikötője.

Íme a menetrend
Indulás a BUD-ról: 11:35 Indulás a PHL-ről: 18:25
Érkezés a PHL-re: 16:00 Érkezés a BUD-ra: 9:35 (másnap reggel)

Az American Airlines jelenleg nagyszabású fejlesztési terv megvalósításán dolgozik, melynek keretében több mint 3 milliárd dollárt költ az utazási élmény javítására világszerte. A beruházások részeként – egyebek mellett - a repülőgépek egy részét teljesen ledönthető ülésekkel, nemzetközi wifi szolgáltatással szerelték fel, a modernizálták a fedélzeti szórakoztató rendszert, elektromos csatlakozókat alakítottak ki, a légitársasági várókat modern dizájn alapján építették újjá (például Philadelphiában is) valamint a díjmentes és egészséges étel- és koktélválasztékon kínálnak a repülőgépek fedélzetén.

Az American – transzatlanti üzleti partnereivel együtt – jelenleg 23 európai célállomást szolgál ki, naponta több mint 130, az Egyesült Államokba irányuló járattal. Az American idén szezonális járatokat indít Prágából (PRG) Philadelphiába, Velencéből (VCE) Chicagóba (ORD) és Reykjavíkból (KEF) Dallas Fort Worthbe (DFW).

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek