Ismét a ferihegyit választották Kelet-Európa legjobb repülőterének

Az ötödik egymást követő alkalommal nyerte el a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a Skytrax Kelet-Európa legjobb repülőtere díját. Az utasok szavazatain alapuló legnagyobb iparági elismerés történetében korábban még sosem fordult elő, hogy a régióban ugyanaz a repülőtér öt egymást követő évben is elnyerje ezt a díjat - olvasható a Budapest Airport közleményében.

Forrás: Budapest Airport

A londoni székhelyű Skytrax légiközlekedési tanácsadó cég minden évben összeállítja a légitársaságok és repülőterek globális és regionális ranglistáját, amelyről az utasok döntenek. A világ legjobbja a tavalyi évhez hasonlóan a Singapore Changi repülőtér lett, míg a „Kelet-Európa legjobb repülőtere" kategória elismerését immár sorozatban ötödik alkalommal nyerte el a Budapest Airport, amelyet második helyen Tallin, a harmadikon Kijev Boryspil repülőtér követ. A régió további helyezettjei Bukarest, Riga, Belgrád, Tbilisi, Pozsony, Szófia és Szkopje. Az összetett világranglistában Budapest a 90. helyet szerezte meg idén, tavaly a 84. volt. Miközben az Airportal cikkében mindehhez azt is hozzáteszi, hogy a budapesti repülőtér igazi régiós versenytársainak azért Bécs, Prága és Varsó számít, amelyek nem a kelet-európai hanem a közép-európai mezőny tagjai.

A Budapest Airport három éve indította a BUD 2020 névre keresztelt, ötéves repülőtér-fejlesztési programját. Ennek egyik legfontosabb eleme a 2B Terminálon épülő új, 10 000 négyzetméteres utasmóló, amelyet várhatóan 2018 nyarán adnak át a forgalomnak. Ezzel párhuzamosan 2017-ben újabb ezer férőhellyel bővült a repülőtéri parkolóhelyek száma, mostanra több mint 4 700 járműnek biztosítva egyidejűleg férőhelyet.

Forrás: Budapest Airport

Mindeközben a check-in terület is bővült: 11 új pultot és mintegy 400 négyzetméternyi új váróteret adtak át. Az utasbiztonsági ellenőrzést tavaly óta testszkennerek segítségével végzik a repülőtéren, de fejlesztették a SkyCourt tranzit területét, luxusbútorokkal felszerelt VIP várót rendeztek be, és bővítették a WiFi-hálózatot is, amelynek köszönhetően a korábbihoz képest tízszer annyi utas neteznek a járatára várakozás közben. Ha azonban kíváncsi arra, hogyan lehet tényleg a legtöbbet kihozni a reptéri várakozásból, olvassa el tippjeinket itt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek