Borjúpaprikás a fedélzeten

Az Emirates mostantól kifejezetten magyar vonatkozású ételeket és szolgáltatásokat is kínál járatai fedélzetén.

A magyarok kedvenc légitársaságát nem hagyja hidegen a többszöri elismerés: többek között hagyományos magyar fogások által inspirált ételek fejlesztésével, magyar légiutaskísérők alkalmazásával és a szórakoztatórendszerben a magyar tartalmak kiemelésével igyekszik kellemesebbé tenni magyar utasai számára az utazást.

Dobostorta a fedélzetenForrás: Emirates

Természetesen a légitársaság azokra a külföldi utasokra is gondol, akik először látogatnak hazánkba, és még csak most fognak megismerkedni a magyar kultúrával. Az Emirates hagyományos magyar ételeket kínál a Premium utasok számára, mégpedig olyan fogásokat, melyek mindegyike nagy múltra tekint vissza a magyar gasztronómiában. Az utasok előételként választhatnak csalamádét, vagy kipróbálhatják a Hungarikumnak számító gulyáslevest, étkezésüket pedig olyan ínycsiklandó desszertekkel zárhatják, mint a dobostorta.

Az Emirates catering szakértői Budapesten készítik el az ételeket, kizárólag a legjobb minőségű, friss, helyi alapanyagok felhasználásával. Annak érdekében, hogy minden Emirates utas megtalálja az ízlésének megfelelő ételt, a hagyományos fogások fűszerezése enyhébb, nem használják például a magyar konyhában népszerű csípős pirospaprikát. Míg néhány tradicionális étel esetében (ilyen például a töltött káposzta) a recept az eredeti formát követi, az Emirates szakácsai néhány étel, például a lángos modern változatát is elkészítették, de az így létrejött verzió is megőrizte eredeti kulináris jellegzetességét.

Töltött káposzta Emirates módraForrás: Emirates

A hazai ínyencségek mellett az Emirates folyamatosan frissíti filmkínálatát is: 2016 júniusában egyedülálló magyar filmválogatást vezettek be az Emirates díjnyertes ice fedélzeti szórakoztatórendszerén, melyen csaknem 3000 mozicsatorna, játék és zene érhető el. Az utasok többféle magyar alkotásból, például akciófilmekből, vígjátékokból és romantikus filmekből válogathatnak. A légitársaság rendszeresen frissíti az elérhető filmek listáját olyan népszerű alkotásokkal, mint a Kincsem, a Kojot vagy a Vakfolt, az angol feliratozásnak köszönhetően pedig a külföldi utasok sem maradnak magyar filmek nélkül.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek