Napi három járatot indít nyártól Helsinkibe a Finnair

Másfélszer több Finnair-járat közlekedik majd jövő nyáron Helsinki és Budapest között, miután a légitársaság bejelentette: a 2018-as nyári szezonban egy napi harmadik járatot is indítanak a finn és a magyar főváros között.

A jövő nyári szezonban napi három járatra növeli kapacitását a Helsinki-Budapest viszonylaton a Finnair. A harmadik járat késő este (23.40) érkezik Budapestre és másnap hajnalban (7.40) indul vissza Helsinkibe, ahova délelőtt 11-kor érkezik meg. A napi harmadik járat révén Skandinávia, a Baltikum, más finn belföldi célpontok és az észak-amerikai célállomások felé is kényelmesebb csatlakozási lehetőségek nyílnak a budapesti utasok számára. Az új járatpár már felkerült a légitársaság foglalási rendszerébe.

Forrás: Hardy Mihaly

A helsinki repülőtér a Magyarországról utazók számára már csak azért is értékes, mert Finnország földrajzi elhelyezkedése lehetővé teszi, hogy az északi félteke számos pontjára, akár Ázsiába vagy Észak-Amerikába utazva a sarkkörön át rövidebb, ezáltal gyorsabb és kényelmesebb összeköttetést nyújtson. A Finnair 131 üléses Airbus A319-es gépe, ami a napi harmadik, Budapesten éjszakázó járatát teljesíti, először április 22-én éjjel érkezik, innentől szombat kivételével mindennap közlekedik majd, június és augusztus között pedig a hét valamennyi napján üzemel.

A Finnair egyébként a Joulupukki, vagyis a finn Mikulás szállítója, akit tizenhat éve minden decemberben elhoznak Budapestre a magyar gyerekekhez az északi sarkkörön túli otthonából.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek