Madárral ütközött egy gép Lárnakán - az utasok többsége a reptéren éjszakázott

Madárral ütközött egy gép Lárnakán - az utasok többsége a reptéren éjszakázott

 

A Budapestre tartó utasok többsége a reptéren, a földön töltötte az éjszakát a ciprusi Lárnakán kedd éjjel, miután az esti útra kiírt gép landoláskor egy madárral ütközött. A Wizz Air járat végül csak 12 órás késéssel tudott újra a levegőbe emelkedni - írja a hvg.hu.

Fotó: Földházi Árpád / Wizz Air

Az utasok már becsekkoltak, amikor egy órás várakozás után visszaterelték őket a váróba. Az egyik érintett szerint jó darabig nem kaptak semmilyen tájékoztatást, majd hajnali egy órakor egy 13 eurós kupont adtak mindenkinek. Egy ideig úgy tűnt, hogy szállást is szerveznek nekik, de aztán ez nem valósult meg; csak azoknak segítettek az eljutásban, akik maguknak intéztek éjszakára hotelt - írja a lap.

Ők minden bizonnyal nem tudták, hogy a cég utólag kifizeti a szállásköltséget; ez a Wizz Air alábbi közleményéből derül ki, amelyet a HVG-nek juttattak el az esetről:

"Szeptember 12-én a Wizz Air W6 2451 számú Budapest-Larnaca járatán közlekedő repülőgépe Larnaca repülőtérre leszállás előtt madárral ütközött. A repülőgép rendben leszállt, majd kötelező műszaki ellenőrzést hajtottak rajta végre. Mire a repülőgépet ismét szolgálatba állították, a szolgálati időre vonatkozó kötelezően előírt korlátozások miatt a személyzet már nem tudta felvenni a munkát, ezért a Wizz Air W6 2452 számú Larnaca-Budapest járatának indulását a következő napra halasztotta. A járat helyi idő szerint reggel 9:45-kor szállt fel, 11 óra 45 perc késéssel. Az utasok étkezési vouchereket és az utasjogokról szóló tájékoztatást kaptak a Wizz Air szabályzata és a vonatkozó szabályozásoknak megfelelően. Az utasok késéssel kapcsolatos szállás- és transzferköltségeit a Wizz Air megtéríti, ezzel kapcsolatban kérjük, hogy az utasok a wizzair.com oldalon jelezzék igényüket.

Persze nem ez az első est, hogy állatok hiúsítanak meg egy utat, illetve kényszerítik reptéren éjszakázásra az utasokat: pár napja egy skorpió miatt ragadt Párizsban egy repülőgép, és csak másnap tudott továbbrepülni skóciai úticélja felé, miután átfüstölték az egész gépet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek