Budapestre érkezett a világ legmodernebb repülőgépe

  Pénteken landolt a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a világ legújabb fejlesztésű, szélestörzsű repülőgépe, az Airbus A350-es. A gép fedélzetén München és Budapest között, mi is ott voltunk.

  Forrás: Travelo

  A Lufthansa ultramodern gépe abból az alkalomból látogatott a magyar fővárosba, hogy a német légitársaság 50 évvel ezelőtt indított menetrend szerinti járatokat a közép-kelet európai régió négy városába, Belgrádba, Budapestre, Bukarestbe és Zágrábba. A kerek jubileumot augusztus hónapban még egy nyereményjátékkal is megünnepelte a légitársaság.

  Forrás: Travelo

  A Lufthansa egyébként a harmadik legnagyobb forgalmú légitársaság Magyarországon. Az új Airbus A350-es flotta első tagját még februárban vette át a Lufthansa, azóta már az ötödik gép kezdi meg szolgálatát. A gépek Münchenben állomásoznak, Bostonon, Delhin és Mumbaion kívül szeptember 12-től már Hongkongba is repülnek.

  Forrás: Travelo

  A Lufthansa A350-900-asának fedélzetén 293 fő utazhat: 48 az üzleti, 21 a prémium turista, és a 224 a turista osztályon. Az A350-900 a világ legmodernebb és legkörnyezetkímélőbb nagy hatótávolságú repülőgépe. 25%-kal kevesebb üzemanyagot fogyaszt (100 utaskilométerre vetítve 2,9 liter kerozint) és zajkibocsátása is 50%-kal alacsonyabb a hasonló utasszállítókénál.

  Nem ez volt az első alkalom, hogy a Lufthansa különleges géppel repült Budapestre: 2011-ben az Airbus A380-ast hozták el Ferihegyre, de a légitársaságnak köszönhetően járt először Boeing 747-es is Budapesten.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!