Felszállt a Wizz első járata Szentpétervárra

  Felszállt a Wizz első járata Szentpétervárra

   A Wizz Air az elmúlt hétvégén elindította legújabb budapesti útvonalát, amely heti két járattal, szerdánként és vasárnaponként közlekedik Budapestről Szentpétervárra. Idén novembertől a járatsűrűség heti háromra emelkedik, míg 2018 májusától már hetente négy napon közlekednek a járatok. A régóta várt útvonal már a legelső napokban nagyon népszerűnek bizonyult: az első járat új A320-as gépe 175 utassal szállt fel Budapestről, a visszaúton pedig 172 utas érkezett Szentpétervárról – mindkét esetben tehát közel teljes telítettséggel.

  Akadnak meglepő pillanatok Szentpétervárott: Észak Velencéjét közel egy éve lepték el ezek a SUP-rajongók Fotó: Anatolij Malcev / MTI / EPAForrás: Travelo

   Szentpétervár a második oroszországi célállomás, amely a Wizz alacsony viteldíjain elérhető a magyar fővárosból. A légitársaság 2013 szeptemberében indította Budapest-Moszkva járatát, amely azóta csaknem félmillió utast szállított a két főváros között, és a minap jelentette be, hogy Debrecenből is indít járatot az orosz fővárosba.

  Szentpétervárt, Oroszország második legnagyobb városát sokan az ország kulturális fővárosának tekintik. A Világörökség részeként számon tartott kulturális és történelmi kincsein túl Szentpétervár jelentős kereskedelmi csomópont is, amely Oroszország egyik legfontosabb pénzügyi, gazdasági és ipari központja. Mint már korábban megírtuk: ha cári pompát akar látni, akkor mindenképpen el kell látogatni a városba. A szentpétervári Peterhof kert nyírfái különösen remekül mutatnak ősszel.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!