Santanderbe indít járatot Budapestről a Ryanair

Santanderbe indít járatot Budapestről a Ryanair

Új útvonalat indít 2018 áprilisától az ír fapados légitársaság Santander repülőterére. A Ryanair hetente két alkalommal repül majd az észak-spanyolországi városba; az első jegyek szeptembertől jelennek majd meg a foglalási rendszerben.

Santander homokos tengerpartja Fotó: caccamo / FlickrForrás: Travelo

 Santander egy180 ezres tengerparti kikötőváros, a Vizcaya-öböl üdülőhelye és Kantábria tartomány fővárosa. Belvárosát egy 1941-es tűzvész után teljesen újraépítették. Hangulatos, pálmafákkal övezett tengerparti sétánya és kiváló strandjai mellett több érdekes múzeumba is betérhetünk: a Museo de Bellas Artes Goya, Zurbarán, Mengs és helyi festők műveit tárja elénk, míg a tengerészeti múzeumban ritka bálnacsontvázakat és legalább 350 helyi halfajt láthatunk.

A belváros Fotó: Tracey Adams / FlickrForrás: Travelo

 Az egyik legismertebb strand a festői El Sardinero, amelynek homokos a partja és itt találjuk az impozáns Gran Casino-t is. A Magdalena-félsziget sincs messze, amelynek aranyló homokjában nyúlhat el a megfáradt utazó, miután megcsodálta a palotát, a közeli világítótornyot illetve benézett az állatkertbe is. Aki csendesebb vizekre evezne, annak inkább Puerto Chico strandjait ajánljuk, ahol sosincs tömeg.

Természetesen egy sor hangulatos étterem és bár várja a turistákat a városban, de az sem fog unatkozni, aki ennél többre vágyik, és egy kicsit messzebbre kalandozna. Santillana del Mar-ba röpke 40 perc alatt el lehet jutni busszal. Egy eredeti középkori hangulatot árasztó kisvárosról van szó, amelytől alig pár kilométerre található az őskori barlangrajzokat rejtő, messze földön híres Altamira barlang, amelyről a Travelo is beszámolt. Ennek hátterével egyébként a santanderi archeológiai múzeumban tudunk megismerkedni, ha időnk engedi.

Félóránként járnak buszok Bilbaóba is, ami kicsit messzebb van, de rengeteg látnivalóval kárpótol. A nyüzsgő baszk metropolisz egy ultarmodern Guggenheim múzeum otthona, és hangulatos óvárosa sem fog csalódást okozni senkinek. Érdemes tehát autót bérelni akár, hogy valamennyi környékbeli nevezetességet megcsodáljuk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek