Több mint háromszáz ember rekedt egy repülőben, víz és légkondi nélkül

  Több mint háromszáz ember rekedt egy repülőben, víz és légkondi nélkül

  A rendőrséget hívták segítségül egy repülőgép utasai a kanadai Ottawában, miután egy nem tervezett, köztes landoláskor hosszú órákat töltöttek a fedélzeten víz, élelem és légkondicionálás nélkül - írja az MTI.

  Fotó: Tomas Del Coro / FlickrForrás: Travelo

   Az első segélyhívások a kifutópályán töltött negyedik óra után érkeztek a 911-re - közölte az Ottawai Nemzetközi Repülőtér. Az Air Transat légitársaság Brüsszelből Montrealba tartó járatának fedélzetén összesen 336-an utaztak. Miután kiderült, hogy a légkondicionálás nem működik, a hatóságok kinyittatták a gép ajtóit és vizet osztottak szét az utasok között, egyikük orvosi ellátást is kapott.

  Az egyik utas, Maryanne Zehil elmondta: összesen hat órát töltöttek a kifutópályán a kényelmetlenül meleg repülőgépben. Amikor végre ivóvizet kaptak, már 15 órája ültek a gépen. "Egy ponton elment az áram, nem volt levegő, a gyerekek sírtak. Nagyon rossz volt, hiszen azt sem tudtuk, miért nem szállhatunk fel. Embertelen és elfogadhatatlan volt" - mondta Zehil.

  A Transat a repülőtér nagy forgalmával indokolta a késedelmet, ami miatt állításuk szerint sem lépcsőt, sem vizet vagy üzemanyagot nem tudott a gép rendelkezésére bocsátani a reptér.

  A repülőtér szerint azonban lépcsővel és buszokkal is készen álltak arra, hogy a központi épületbe szállítsák az utasokat, a légitársaság, illetve a legénység azonban "nem volt kommunikatív" és nem reagáltak a repülőtér ajánlatára.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!