22 városba repülne az új magyar légitársaság

  22 városba repülne az új magyar légitársaság

  Huszonkét úti célba repülne a tervek szerint a budapesti székhelyű Ronan Air légitársaság, amelyet a srí lankai tiszteletbeli magyar konzul alapított - írja a hvg.hu.

  A lap arról ír, hogy már munkatársakat is toboroz a Ronan Air Kft., amely az angol nyelvű álláshirdetések szerint egy Budapesten működő új, menetrendszerinti járatokat üzemeltető légitársaságot indítana. A leendő dolgozóknak július 1-jén már munkába is kellene állniuk Pest megyében, bár a munkavégzésük helye a hirdetések szerint rugalmas lenne.

  A Ronan Air Kft. neve egyébként először 2014-ben bukkant fel, akkor itt a Travelón mi is írtunk róla. A cég tulajdonosa Godaliyanage Rohan Nanayakkara, aki 1993 óta képviseli Magyarországot Srí Lankán tiszteletbeli konzulként. A ronanair.com webcím egyelőre csak annak az R-Group International oldalára mutat, amely több vállalkozás mellett a Ronan Airt is magában foglalja, és amely vállaltnak az elnöke Magyarország sri lankai tiszteletbeli konzulja.

   

  Polonnaruwa, Srí Lanka ősi romvárosaFotó: Geography Photos / Europress / Getty

  Az R-Group weboldalán található dokumentum szerint a projekt az ázsiai régiót, Afrikát és Közép-Európát szolgálja majd ki, és mind rövid, mind hosszú távú járatokat üzemeltetni fog. Ázsia és Közép-Európa között Budapestet használnák bázisként személy- és teherszállításra egyaránt, de egy, a weboldalukon megjelent útvonaltérkép szerint Budapestről számos dél-európai üdülőváros elérhető lenne.

  A dokumentum szerint a nemzetközi légitársaságokkal való codeshare megállapodásokra a jövőben kerülhet sor. Ez pedig azt jelentené, hogy a RonanAirrel még több desztináció lenne elérhető többek között Ázsiában, Európában és Észak-Amerikában. Pozicionálása szerint a RonanAir elsősorban a szabadidős és üzleti utazókra fókuszálna.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!