Startolnak a Wizz Air nyugat-balkáni járatai

  Pristinába, Szarajevóba, Tiranába, Podgoricába és Szkopjébe is van már közvetlen járat Budapestről.

  A Wizz Air öt új útvonalat indított, összekötve Budapestet öt nyugat-balkáni fővárossal: Szkopjével Macedóniában, Podgoricával Montenegróban, Tiranával Albániában, Pristinával Koszovóban és Szarajevóval Bosznia-Hercegovinában.

  Korábbi cikkünkben összefoglaltuk, miért érdemes ezekre a kevésbé ismert célpontokra is jegyet foglalni.

  Mostar csak két óra Szarajevótól Fotó: Ramirez - WikipediaForrás: Travelo

   A koszovói Pristina például tökéletes lehet azoknak, akik még a turistahordák megérkezése előtt szeretik felfedezni a helyeket, igazi egzotikum a környék. Tirana legtöbb látnivalója a Szkander bég tér (Sheshi Skënderbeu) köré csoportosul, gyalogosan is könnyen bejárható. Mivel Tirana nagyon közel fekszik a tengerparthoz, nyáron a kevésbé ismert albán partokat is felfedezhetjük az új járattal.

  A podgoricai járattal gyorsabban eljuthatunk Montenegró gyönyörű partjaihoz, a legfelkapottabb tengerparti turistaközpont, Budva csak egy óra innen autóval. A Macedón Köztársaság fővárosa, Szkopje a turistáknak bizánci, római és török hódoltság-korabeli emlékei miatt izgalmas. További érdekesség, hogy a Szkopje melletti Vodnó-hegyen található a Balkán legnagyobb keresztje.

  Szarajevó, a bosnyák főváros legkülönlegesebb szálláshelye az a háborús hostel, amit egy délszláv háborút a városban átvészelt család üzemeltet, az ikonikus hídjáról ismert Mostar pedig kocsival két órányira fekszik innen, akár egynapos kirándulásként is eljöhetünk ide.

  A járatokat a Wizz Air a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által kiírt koncessziós beszerzési eljárás nyertes ajánlattevőjeként, közszolgáltatási szerződés keretében üzemelteti, olvasható a légitársaság közleményében.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!