Már működik az arcfelismerő rendszer a Heathrow-n

  Már működik az arcfelismerő rendszer a Heathrow-n

  Ha sosem volt oda azért, hogy átvilágítsák és végigtapogassák a reptéri ellenőrzés során, biztosan örömmel hallja a hírt, hogy a Heathrow-n ilyesmi – hacsak nem nyomós okkal – már nem történhet meg – írja a Bloomberg.

  A Heathrow repülőtér 5-ös terminálján felállított biometrikus eszközök a beszállókártyával együtt átvilágítják az utazót, majd a kapunál egy arcfelismerő eszköz ellenőrzi a személyazonosságot, így a gépre anélkül szállhatunk fel, hogy okmányainkat elő kellett volna vennünk. Az új rendszer célja a beszállítás felgyorsítása és az esetleges emberi hibák kiküszöbölése. Három kapu már most így működik, a jövő hónapban pedig további harminchárom kaput szerelnek fel arcfelismerővel.

  Gyorsabban boldogulunk majd a kapuknál, ha az új rendszer elterjedimages22 tips rf / Northfoto

  Az így létrejött automatikus beszállítókapukon túl a Heathrow-n már működik egyébként automatikus, önkiszolgáló poggyászfeladó is. A fenti arcfelismerő rendszer használatának megkezdése egybeesik az USA-ban és az Egyesült Királyságban is egyre szigorodó reptéri szabályzatok bevezetésével. Ezzel párhuzamosan a párizsi Charles de Gaulle és az amszterdami Schiphol is éppen hasonló rendszereket tesztel.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!