Szombaton indul a Wizz Air Budapest-Faro járata

  Szombaton indul a Wizz Air Budapest-Faro járata

  A hétvégén indítja Budapest és a portugáliai Faro közötti új járatát a Wizz Air. A hetente közlekedő járat szombatonként repül, az új járatra 17 990 forinttól lehet jegyet foglalni a légitársaság weboldalán.

  Faro óvárosi negyedeFotó: Wikipedia / Husond

   Faro, Portugália legdélebbi városa kedvelt üdülőhely, nemcsak különleges természeti szépségérő, de gazdag kulturális örökségéről is híres. Itt található például a rengeteg madár- és állatfajnak otthont adó Ria Formosa Nemzeti Park, amely a hét legkülönlegesebb portugál nemzeti park egyike. A 170 km²-es nemzeti parkját ugyanis többek között azért jelölték ki, mert tavasszal és nyár végén költöző madarak ezrei lepik el a környező vizeket.

  Ria Formosa lagúnája, amely hat, a tengerrel kapcsolatban álló szigetet és szintén hat kis tengeröblöt foglal magábanFotó: Wikipedia / Dmitry Tonkonog

   De a történelmi emlékeket keresők is megtalálhatják számításuk az Óváros falai között, ahol 16-17. századi épületek mutatják a régi Faro képét. Az óvárosban macskaköves sikátorok, hófehérre és élénk színűre meszelt mór stílusú épületek sorakoznak, mellette pedig egy hangulatos kikötő nyúlik el. Farónál lassan mélyülő, homokos partszakaszokat találunk, ezért a családosok körében is nagyon népszerű.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!