Megvan a legpontosabb légitársaságok listája

Megvan a legpontosabb légitársaságok listája

A KLM lett a rendelkezésre álló adatok alapján a világ legpontosabb légitársasága a nagy nemzetközi légicégek sorában, de az élmezőnyben európaiak közül ott van az Iberia és az Austrian is - írja az Airportal a FlightStats szaklap összesítése alapján.

A tanácsadással és adatgyűjtéssel is foglalkozó szakportál honlapján elérhető összesítés szerint a világ legpontosabb légitársaságai a KLM után az Iberia, a JAL Japan Airlines, a Qatar Airways, az Austrian Airlines, az ANA All Nippon Airlines, a Singapore Airlines, a Delta, a TAM és a Qantas voltak 2016-ban.

A KLM járatainak 88,53 százaléka volt pontos, de a verseny az élmezőnyben rendkívül kiélezett volt, századok döntöttek csak egy-egy helyről. A második helyezett Iberia 88,18 százalékos eredménnyel zárt, de a tizedik Qantas is 84,30 százalékot teljesített.

A Flightstats idén különválasztotta a nemzetközi légitársaságok teljesítményén belül az ún. mainline légicég teljesítményét, vagyis azon járatok pontosságát is külön vizsgálták, amelyeket nem regionális partner vagy leányvállalat repült. Ebben a listában a nagy nemzetközi, hálózatos cégek között az első szintén egy európai társaság, az Iberia lett, a top 10 szereplői azonban az előző listához képest nem változtak, csak a sorrend módosult némiképp.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek