Öt új célpontot jelentett be Budapestről a Wizz Air

Öt új, nyugat-balkáni célpontot jelentett be a Wizz Air 2017 áprilisától. Pristinába, Szarajevóba, Tiranába, Podgoricába és Szkopjébe is lesz közvetlen járat Budapestről. Utánanéztünk, mire lesz ez jó egy magyar turistának. Sok egyéb mellett például háborús hostelben aludhat Szarajevóban, vagy éppen Albánia legszebb homokos partján strandolhat.

Közeli, balkáni fővárosokba évekig csak átszállással, sok órás repülőutakkal juthattak el azok, akik nem vállalták be, hogy kocsival közelítik meg a térséget. De mielőtt azt gondolnánk, hogy csak az üzleti utazók örülhetnek a Wizz Air új járatainak, gyorsan összegyűjtöttünk pár okot, hogy miért érdemes hosszú hétvégékre vagy nyaralásokra is böngészni az új balkáni célpontokat.

Szarajevó, Bosznia-Hercegovina: A bosnyák főváros kb. hétórányi autóútra fekszik Budapesttől, így határozottan sokat segít a viharos történelmű környékre kíváncsi magyar turistákon az új járat. A város legkülönlegesebb szálláshelye az a háborús hostel, amit egy délszláv háborút a városban átvészelt család üzemeltet, akiktől első kézből tudhatjuk meg, mit kellett átélniük egykor. Az ikonikus hídjáról ismert Mostar pedig kocsival két órányira fekszik innen, akár egynapos kirándulásként is eljöhetünk ide.

 

Mostar csak két óraFotó: Ramirez / Wikipedia

Budapest és Szarajevó között április 5-én indul a járat. Április 9-ig szerdán és vasárnap, április 10-től hétfőn és pénteken jár a gép. Irányonként 8990 forinttól kaphatók a jegyek.

Pristina, Koszovó: A ma is vitatott jogállású terület fővárosaként működő Pristina vezetése még csak mostanában kezdett el azzal foglalkozni, hogy hogyan lehetne vonzó célpont a turisták számára. Ezért azoknak, akik még a turistahordák megérkezése előtt szeretik felfedezni a helyeket, igazi egzotikum a környék. A város híres kávézóin most még szinte csak a helyiekkel kell osztoznia, ha ide utazik. Az UNESCO világörökségek listájára Koszovó középkori műemlékei gyűjtőnéven felkerült török kor előtti templomok közül Gracanica kolostora található legközelebb, fél óra autóútra Pristinához.

 

KoszovóFotó: Wikipedia

Budapest és Pristina között április 7-én indul a járat. Hétfői és pénteki napokon jár majd a gép. 8990 forinttól vehetünk rá jegyet irányonként.

Tirana, Albánia: Albánia fővárosának legtöbb látnivalója a Szkander bég tér (Sheshi Skënderbeu) köré csoportosul, gyalogosan is könnyen bejárható. Mivel Tirana nagyon közel fekszik a tengerparthoz, nyáron a kevésbé ismert albán partokat is felfedezhetjük az új járattal. Az ország tele van szép partszakaszokkal, ahogyan az az alábbi videóban is látszik. Az ország legjobb homokos strandja pedig a nyugalmas Rere e Hedhur, Tiranától mintegy 60 kilométerre – írja a Tripadvisoron egy felhasználó.

Budapest és Tirana között április 5-én indul a közvetlen légi összeköttetés. Szerdai és vasárnapi napokon járnak a gépek. Irányonként 8990 forintos ártól kaphatók jegyek.

Podgorica, Montenegró: Montenegró partjai viszont annál népszerűbbek a magyar turisták körében. Aki szeret itt nyaralni, biztosan örülni fog, hogy a repülővel kiválthatja a maratoni autózást, vagy legalábbis a legnagyobb részét. A fővárosban, Podgoricában 10. századi templomot és oszmán óratornyot is láthatunk, a legfelkapottabb tengerparti turistaközpont, Budva pedig csak egy óra innen autóval.

 

BudvaFotó: Igycg / Wikipedia

A Budapest és Podgorica közötti járat április 3-án indul, szerdánként és vasárnaponként jár. A bejelentett legalacsonyabb jegyári irányonként 5990 forint.

Szkopje, Macedónia: A Macedón Köztársaság fővárosa, az ország legnagyobb városa. A turistáknak bizánci, római és török hódoltság-korabeli emlékei miatt izgalmas. További érdekesség, hogy a Szkopje melletti Vodnó-hegyen található a Balkán legnagyobb keresztje: 76 méter magas, 400 tonna fémből több mint két évig készült, több mint 500 reflektor világítja meg, így 80 kilométerre ellátszik.

Budapest és Szkopje között április 2-től szerdánként és vasárnaponként járnak a gépek. Jegyek irányonként 5990 forinttól kaphatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek