Megérkezett az Air Algerie első járata Budapestre

Megérkezett az Air Algerie első járata Budapestre

Megérkezett az Air Algerie első járata Algírból a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre, ezzel Budapest lett a légitársaság első kelet-közép-európai úti célja, írja az MTI.

AlgírFotó: Northfoto

Az új járat heti kétszer, csütörtökönként és vasárnaponként közlekedik majd. Legutóbb 1992-ben kötötte össze légi járat a két várost. A Boeing 737-est a szokásoknak megfelelően vízsugárral köszöntötték, a gép pilótái pedig a magyar és az algériai zászlót lógatták ki a pilótafülkéből.

Mohamed Abdou Bouderbala, az Air Algerie vezérigazgatója reményét fejezte ki a járat sikerével kapcsolatban, jelezve, hogy felméréseik szerint több százezres utasforgalmi potenciál van a budapesti járatban, amely a 44. úticélja a légitársaságnak.

Az 1 200 kilométeres tengerparttal rendelkező Algéria Afrika északnyugati részén fekszik, az ország középső részén elterülő Algírral, a hárommillió lakosú fővárossal. Nemzetközi repülőtere, a Houari Boumediene Airport több mint 90 éve üzemel. Az Air Algérie légitársaság jelenleg Európába, Afrikába, Ázsiába, Észak-Amerikáb és a Közel-Keletre üzemeltet járatoka. Flottája nyugati típusú Airbus és Boeing, valamint ATR repülőgépekből áll. Az Air Algérie a régióban csak Bécsbe és Budapestre repül – írja közleményében a Budapest Airport.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek