A strandolók feje felett landolnak a gépek a görög álomszigeten

Skiathos repülőtere speciális adottságokkal rendelkezik, ezért jobb, ha felkészül a látványra és a zajra, aki ide tervezi a nyaralást.

Skiathos repülőtere két magaslat között található, a kifutópálya "vége" pedig a tenger. A Skiathos városba érkező gépek a nyaralók feje felett landolnak, de ez semmiféle biztonsági kockázatot nem jelent. Sokkal nagyobb gond az, hogy a landolás és a felszállás rengeteg zajjal jár.

 Skiathos szigete egyébként ideális nyaraláshoz, ha nem a repülőtér közelében vagyunk, és nem a főszezonban keressük fel. A 70-es években lett népszerű a turisták körében, 2008 óta pedig még felkapottabb úti cél: a Mamma Mia musical filmváltozatának ez az egyik helyszíne Skopelos szigete mellett.

 A 48 km2-es Skiathos az Égei-tengerben, a Szporádok szigetcsoport tagja. 5200 lakosa és legalább 60 homokos strandja van. Főleg a strandolni, túrázni, bulizni vágyóknak fog bejönni a hely, mivel nincs sok nevezetessége. Ezek közül egyik a Chora városától kb. 1 óra gyalogútra található kolostor, amelyet a 18. században alapítottak, és itt vonták fel először az új Görögország lobogóját. A Kunisztra-kolostor pedig egy csodatévő ikonról híres.

Korábban összegyűjtöttük a legjobb, bennfentes görögországi tippjeinket. Fesztiválokért, szuper éttermekért és az örök szerelem titkáért ide kattintson!

A videókat az airportal.hu osztotta meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek