A Lufthansa keskenytörzsű gépein is lesz internet

2016. októberében szállnak fel a Lufthansa első olyan járatai, amelyeken már szélessávú fedélzeti internetszolgáltatás is lesz. A légitársaság előreláthatólag 2018 közepéig fejezi be a technológia kiépítését a teljes Lufthansa Airbus 320-as flottán.

 

A Lufthansa Technik első európai repülőgépjavító- és karbantartó vállalatként megkapta azt a szükséges kiegészítő típusbizonyítványt (STC), amely szükséges a Ka-sávszélességű antennák kiépítéséhez a teljes A320-as családon, így az A319, A320 és A321-es típusokon.

Az első gépet június közepén szerelték fel a szükséges berendezésekkel, a most következő tesztelés során pedig a rendszer megbízhatóságát és stabilitását fogják ellenőrizni. A Lufthansa utasai előreláthatólag októbertől vehetik igénybe a fedélzeti internetet, míg a Lufthansa Csoport többi légitársasága később vezeti be a szolgáltatást.

Fotó: Deutsche Lufthansa AG


Az utasok wifis kapcsolatot létesíthetnek a fedélzeten mobileszközük segítségével. A szolgáltatással nem csupán az e-mailek lesznek elérhetők, hanem számos alkalmazás is, illetve a felhasználók akár streamingelhetnek is. A későbbiek során az utasoknak ezenkívül SMS küldésre és fogadásra, illetve amennyiben előfizetői szerződésük lehetővé teszi, adatszinkronizálásra is lehetőségük lesz.

Európában most először építették be a Honeywell Ka-sávszélességhez szükséges antennáját, amellyel a GX hálózathoz lehet csatlakozni. Az antenna és a rendszer telepítéséhez elektromos módosítások mellett a kabinon belül és kívül is módosításokat kellett végrehajtani. A szükséges módosítások mintegy négy nap alatt, vagy a gépek számára előírt karbantartási munkálatok folyamán elvégezhetők.

A Lufthansa volt a világon az első olyan légitársaság, amelynek menetrend szerinti járatán szélessávú internetkapcsolat volt elérhető. Az első ilyen repülőgép 2003. január 15-én szállt fel. 2006-ban a légitársaság megszüntette az internetszolgáltatást, mivel a szükséges műholdak már nem voltak használatban. 2010 decemberében ismét a Lufthansa volt az első légitársaság, amely internetes kapcsolatot biztosított interkontinentális járatain. A FlyNet* névre keresztelt megoldás az idei év kezdetétől már a Lufthansa mind a 106 nagy távolságú járatán elérhető.

A szolgáltatás áráról ás az igénybevétel feltételeiről még nincs információ.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek