Megérkezett az Air Canada Rouge első Toronto-Budapest járata

  Elindította budapesti járatát az Air Canada Rouge, amely heti három alkalommal közlekedik közvetlenül Toronto és Budapest között.

  A szabadidős utazásokra szakosodott Air Canada Rouge szezonális jelleggel október 16-ig közlekedik a két város között, a repülőgépek hétfőn, szerdán és pénteken indulnak Kanadából és másnap érkeznek Budapestre. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a járat fogadásakor tartott sajtótájékoztatón kedden elmondta: a magyar-kanadai gazdasági és turisztikai kapcsolatok erősítése mellett nemzetpolitikai szempontból is fontos az új járat, mivel a legutóbbi népszámlálás adatai szerint 310 ezer magyar él Kanadában, közülük 53 ezren Torontóban - írja az MTI.

  Budapest Airport

   Hangsúlyozta: a társaság több tonna árut is szállított már az első járattal, és a kapacitások biztosításával hozzájárulhat a két ország közötti, mintegy 400 millió dollár értékű kereskedelemhez is. Jost Lammers, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport vezérigazgatója közölte: létező igényre reagál az újabb járat, mivel az elmúlt évben 91 ezer utast fogadtak Kanadából, és a légitársaság átszállást biztosít az Egyesült Államokba és a Karib-térségbe is.

  Lisa Helfand, Kanada magyarországi nagykövete üdvözölte a járat megnyitását, amellyel a családok közelebb kerülnek egymáshoz, a Kanada és az EU közötti megállapodás (CETA) értelmében pedig az utazás is könnyebb, mint korábban.

  Ahogy már korábban is írtuk, a cég Boeing 767-esei június 10. és október 15. között hetente háromszor, hétfőn, szerdán és pénteken 19:00-kor indulnak Torontóból és a következő napon, 10:00-kor érkeznek meg Budapestre, majd 12:00-kor indulnak vissza és helyi idő szerint 15:40-kor érkeznek meg a kanadai városba. Budapestről így már két légitársaság is kínál közvetlen járatot: az Air Canada Rouge mellett az Air Transat hetente egyszer repül júniustól Torontóba.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!