A pilóták is bemondják a foci Eb eredményeit

Nem kell végigizgulniuk a repülőutat azoknak, akik kedvenc csapatuk mérkőzése alatt kénytelenek utazni. Az easyJet pilótái a torna ideje alatt is informálják az utasokat a mérkőzések eredményeiről.

A labdarúgó Európa-bajnokság eredményei az easyJet lutoni vezérlőközpontjából, az ACARS adattovábbító rendszer segítségével jutnak el a fedélzetre. Ez az egyedüli módja annak, hogy kommunikációt létesítsenek a 10 000 méter magasan repülő géppel. Az eredményeket minden utas megtudhatja az easyJet személyzetétől, ha kíváncsi rájuk - olvasható a légitársaság közleményében.

Fotó: easyJet

 Spoiler alert a levegőben

Gondoltak azokra is, akik inkább utólag néznék vissza a teljes mérkőzést. Ezért a fedélzeten figyelmeztető jelzést adnak le az eredmények bemondása előtt. Így mindenki maga döntheti el, hogy azonnal meg akarja-e tudni az eredményt, vagy megvárja vele a landolást.

Az easyJet június 10. és július 10. között futballrajongók százezreit szállítja a mérkőzéseknek helyet adó francia városokba, így többek között a Budapestről közvetlenül elérhető Lyon városába is, ahol június 22-én játszik a magyar csapat a portugálok ellen. Csak az Egyesült Királyságból negyedmillióan utaznak a légitársasággal a torna ideje alatt, többségük azért, hogy a helyszínen követhesse a nemzeti válogatott játékát.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek