Megújult a ferihegyi kilátóterasz

Történelmi fotókkal, izgalmas adatokkal és sok más újdonsággal várja a nyári szezonban a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2A Termináljának tetején kialakított kilátóterasz a látogatókat. A terasz a nyári időszakban napi 24 órában nyitva tart.

A kilátóterasz

Fotó: Budapest Airport



"Vajon hány óra alatt teszi meg a repülőgép a Budapest-Toronto távolságot? Hány tonnás lehet a teherszállító Boeing 747-es Jumbo, amikor alaposan megpakolják? Ki volt az az orosz milliárdos, aki egészen különleges festést rendelt a hatalmas magángépére? Ilyen és ehhez hasonló érdekes kérdésekre is választ kaphat a látogató, ha felkeresi a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a 2A Terminál tetején kialakított kilátóteraszt" – írja közleményében a reptér.

A nyári melegben árnyékoló felületekkel védett kilátóterasz akár többórás kikapcsolódást is jelenthet a repülés iránt érdeklődőknek éppúgy, mint azoknak, akik rokonuk, barátjuk érkezésére vagy éppen indulására várnak a repülőtéren. A Budapest Airport munkatársai hosszas kutatómunkával olyan történelmi fotókat is előbányásztak az archívumok mélyéről, amelyeken még az ötvenes években megnyitott 1. Terminál belső kialakítása látható, a híres repülőtéri „Mézes Mackó" büfé, az első Li-2-es repülőgépek a ferihegyi betonon, a különleges látogatók vagy éppen az öt évvel ezelőtt átadott SkyCourt megépítése lépésről-lépésre.

A látogatók nemcsak frissítőket és fagylaltot, hanem akár komplett ebédet is elfogyaszthatnak a kilátóterasz büféjében. A nyári iskolai szünet közeledtével kiváló egynapos kirándulást lehet tenni a repülőtéren, ha a látogató a kilátóterasz után felkeresi az Aeropark történelmi repülőgépeit és akár egy retró ikaruszos repülőtér túrára is befizethet.

A kilátóteraszra a belépő 500 forint. Az Aeroparkkal és a reptérlátogatással kapcsolatban pedig itt talál tőlünk korábbi élménybeszámolót, amiben az árakról is írtunk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek