Otthagyja ezentúl a későn érkezőket az easyJet

Az easyJet úgy döntött, hogy a turistaszezon közeledtével megpróbálja pontosságra nevelni azokat az utasait, akik hajlamosak a késésre. A szabályozás a London Gatwick repülőtéren érvényes.

 

Az easyJet új szabályzatának értelmében azok az utasok, akik nincsenek legkésőbb a gép indulása előtt 30 perccel a reptéri utasbiztonsági ellenőrzésnél, már nem haladhatnak tovább a tranzitterületre, ami egyúttal azt is jelenti, hogy azzal a járattal már biztosan nem fognak felszállni, amelyre a jegyük szól - értesült az Independent a Gatwick-en bevezetett új eljárásról. Korábban az utolsó pillanatban érkező, de csak kézipoggyásszal utazók még jó eséllyel feljutottak a gépre, mostantól kezdve viszont a társaság már nem él ezzel a gyakorlattal, írja az airportal.hu.

Fotó: easyet


Azok, akik ezért lemaradnak a gépükről az easyJet pultjánál intézhetik az átfoglalást, de ennek elég borsos, 80 fontos ára van, kivéve, ha az előrelátó utazó élt a 7,5 fontos biztosítás lehetőségével. Ebben az esetben ugyanis a társaság díjmentesen intézi az átfoglalást, ami leginkább a notórius késve érkezőknek lehet mentőöv, hogy ne kelljen költségekbe verni magukat azért, mert nem tudnak időben kiérni a reptérre.

Az AIRportál megkeresésére az easyJet egy hivatalos állásfoglalásban válaszolt, miszerint "a pontosság nagyon fontos, ezért is kérjük utasainkat, hogy legalább 30 perccel az indulás előtt legyenek a kapunál, különben előfordulhat, hogy nem fogják elérni a gépet, különösen az olyan nagyobb reptereken, mint Gatwick, ahol akár 20 percet is kell gyalogolni a kapuk közt.

A gatwicki reptér egyébként az easyJet legnagyobb központja, és maga a cég az idei évre 15 millió easyJet utast prognosztizáló repülőtér legnagyobb társasága.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek