Lelépett a Malaysia Airlines vezetője

  Alig több mint egy évvel a kinevezése után távozott a Malaysia Airlines éléről Christopher Müller vezérigazgató. Kérdésessé vált a 2014-ben két légikatasztrófát is elszenvedett légitársaság jövője is.

  A Reuters tudósítása szerint Müller a személyi feltételek változása miatt döntött így, bőven az előtt, hogy lejárna tavaly májusban három évre kötött szerződése, számolt be az airportal.hu. A lépést a légitársaság nem kommentálta, csak annyit közöltek, hogy új vezérigazgatót keresnek, a hírügynökségnek nem sikerült a német ügyvezetőt elérnie. Müller csak a vezérigazgatói pozíciójáról mondott le, az igazgatóságnak továbbra is tagja marad.

  A Malaysia Airlines egyik Boeing 777-es gépeFotó: Guoji Xinhua / Eyevine, NORTHFOTO

   A Malaysia Airlines azok után került anyagi vészhelyzetbe, hogy 2014-ben két Boeing 777-esük is baleset miatt megsemmisült és több százan haltak meg. A Pekingből Kuala Lumpurba tartó 370-es járatot teljesítő gépet egészében a mai napig nem találták meg, csupán néhány roncsdarab került elő, miután március 8-án eltűnt. Az Amsterdam-Kuala Lumpur (MH17) járatot pedig lelőtték az ukrán határ közelében júniusban.

  A légitársaság már a balesetek előtt sem volt a legjobb anyagi formában, de a katasztrófák után 1,5 milliárd dolláros kormányzati segélycsomagot kellett igénybe venniük, cserébe elkezdték a társaság átalakítását. Ennek részeként a Malaysia csak a londoni járatát tartotta meg az európaiak közül, kivonták a 777-eseket a flottából és elbocsátották dolgozóik egyharmadát, mintegy hatezer embert.

  Bár Müller lemondásáig nem kezdett el profitot termelni a cég, az árbevétele növekedésnek indult, és korábbi becslések szerint 2018-ra vált volna nyereségessé.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!