Ismét repül Gatwickre a Wizz Air

2016. június 18-tól visszatér Gatwick repülőtérre a Wizz Air. A légitársaság Bukarestből nyit napi rendszerességű járatot A320-as repülőgépeivel.

A gatwicki lesz a Wizz Air negyedik napi járata Bukarest és London között. Az eddigi napi három járat Luton repülőtérre közlekedett és menetrendjük továbbra is változatlan marad, írja az airportal.hu.

A Bukarest - Gatwick járat megnyitásával a Wizz Air egy újabb repülőtérre teszi be a lábát Nagy-Britanniában, de egyelőre a bukaresti lesz a diszkont légitársaság egyetlen járata a dél-londoni repülőtérre.

 

Képünk illusztráció.Fotó: Wizz Air

A légitársaság eddig nyolc városba üzemeltetett járatokat az Egyesült Királyságban, London Luton, Doncaster-Sheffield, Bristol, Aberdeen, Glasgow, Belfast, Liverpool és Birmingham repülőterére.

London-Gatwickre Budapestről jelenleg az easyJet és a Norwegian járataival lehet eljutni, a Wizz Air pedig naponta öt alkalommal repül London-Lutonba Budapestről.

A Wizz Air egyébként már korábban üzemeltetett járatokat a gatwicki repülőtérre, azonban nyolc évvel ezelőtt kivonultak a dél-londoni légikikötőből. 2008. január és július között mintegy hét hónapig repült a Wizz a lengyelországi Katowice és Gatwick között.

Owain Jones, a Wizz Air vezérhelyettese a Routes Online blognak a járatnyitással kapcsolatban adott nyilatkozatában kijelentette, hogy a légitársaság gatwicki visszatérése után is London Luton marad a légitársaság fókuszában, Londontól északra található reptér marad a Wizz hálózatának fő kapuja a brit fővárosra. Az új Bukarest - Gatwick járat az utazóközönség igényeire reagál és jelen pillanatban a légitársaság nem rendelkezik további bővítési tervekkel a gatwicki légikikötőt illetően.

 

Válasz a Ryanairnek?

 

A légitársaság Bukarest - Gatwick járatnyitása az airportal.hu szerint egy újabb epizódja lehet a Ryanair és a Wizz Air között a kelet-európai régió uralmáért indult versengésnek, melynek fő terepe jelenleg Románia mellett a Nyugat-Balkán. A Ryanair a február közepén jelentette be, hogy Bukarestben nyitja meg új bázisát október végétől három darab repülőgéppel, és piacra lép Szerbiában is, Berlin és Nis között heti kétszeri járattal, és a hírek szerint Montenegróba is újabb járatot indít.

A Ryanair március végén közölte, hogy Szófiában nyitja meg 83. bázisát 2016. október 30-tól, a bolgár fővárosban 3 darab Boeing 737-800-ast állomásoztat majd az ír fapados.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek