Mallorcára költözik az easyJet

Szezonális bázist nyit a Spanyolországhoz tartozó Palma de Mallocra repülőterén 2017 második negyedévében az easyJet. Az angol diszkont légitársaság történetében először repül majd ideiglenes légi bázisról.

A légitársaság honlapján közölte, hogy 2017 tavaszától három repülőgépet állomásoztat a sziget nemzetközi repülőterén nyolc hónapon keresztül. Adataik szerint 1997-óta mintegy 17 millió utast szállították Mallorcára, és csak az elmúlt évben 1,7 millióan repültek az easyJettel a spanyol szigetre, amely az angolok és észak-európaiak körében az egyik legkedveltebb úti cél, írja az airportal.hu.

Fotó: Frank Fell - Northfoto


Hangsúlyozták, hogy a befektetéssel mintegy 120 pilóta- és légiutaskísérő-állást teremtenek. Terveik szerint az új, barcelonai bázis megnyitásával együtt ebben az évben mintegy 13,6 millió utast szállítanak majd a spanyol útvonalakon, 4 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

Hogy a három géppel pontosan mely városokból repülnek majd, egyelőre nem ismert, az easyJet eddig az amszterdami és a nizzai járatot jelentették be.

Ezzel egyidejűleg már elérhetők a légitársaság 2016-os téli, így a karácsonyi- és szilveszteri időszakra vonatkozó kedvezményes ajánlatai is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek