Újraindítják a csehek a Prága-Bejrút járatot

Újraindítják a csehek a Prága-Bejrút járatot

Több mint négy év kihagyás után, a Czech Airlines június 20-án újraindítja Prága-Bejrút közvetlen járatát, szeptember végéig tartó szezonális jelleggel. A magyar utasok számára most már prágai csatlakozással is elérhető Bejrút Budapestről.

Az útvonalat hetente kétszer repüli majd a légitársaság. Hétfő és csütörtöki napokon 21.45-kor száll fel a gép Prágából,visszafelé pedig kedd és pénteki napokon hajnali 02.15-kor indulnak a gépek Bejrútból Prágába. A CSA az Airbus A319 repülőgépét használja Prága és a Libanoni Köztársaság fővárosa között, üzleti- és turistaosztályos ellátással.

A Szent György székesegyház és a Mohammad Al-Amin mecset egymás mellett Bejrút központjábanFotó: Lebnen18 / Wikipedia

A MALÉV 240-es bejrúti járatának rejtélye

1975. szeptember 30-án Bejrúttól nem messze a Földközi-tengerbe zuhant a Malév MA-240-es járata. A civil utasszállítón hatvanan utaztak - köztük legalább tizenegy magyar -, a katasztrófát senki nem élte túl. A polgári légiközlekedés történetében ez volt a legnagyobb tragédia, amit sosem követett hivatalos vizsgálat. A roncsok azóta is a tenger fenekén hevernek, a fekete doboz nem került elő, a rádióbeszélgetéseket őrző magnószalag üres, az utaslista és a szállítmányra vonatkozó dokumentumok eltűntek. Vajon mit próbálnak meg eltitkolni? - teszi fel a kérdést az Index, amely megpróbált utánajárni, hogyan tűnhetett el az utaslista, hogyan kerülhettek fel a gépre azonosítatlan rakományok, és hogy miért állt érdekében a magyar kormánynak, hogy eltussolja a történteket. Olvassa el itt, hogy milyen találgatások vannak a MALÉV bejrúti 240-es járat tragédiájának rejtélyére.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek