Buszokkal szállítják az utasokat a sztrájk miatt a francia légitársaságok

Drámaian korlátozta a párizsi repülőterek forgalmát vasárnap a francia légi irányítók aznap kezdett kétnapos sztrájkja. Az Orly repülőtéren a járatok csaknem fele kimaradt, a Roissy-Charles de Gaulle reptér által kezelt járatoknak pedig mintegy negyven százaléka késett.

Franciaország más repülőterein, Bordeaux-ban, Lyonban és Marseille-ben is késésekkel kellett számolni, számolt be az MTI.

A legnagyobb felfordulást Orlyn okozta a légi irányítók munkabeszüntetése. A nem törölt járatok utasainak sokórás késéseket kellett eltűrniük.

A Roissy-Charles de Gaulle reptér által kezelt járatoknak pedig mintegy negyven százaléka késettFotó: loglouis - Flickr.com

A légitársaságok kirendeltségei előtt hosszú sorok alakultak ki, az utasok főleg a megfelelő tájékoztatás hiányát kifogásolták. Mivel a törölt légi járatok jelentős része belföldi volt, egyes légitársaságok úgy döntöttek, hogy utasaikat buszokkal juttatják el a célállomásukra.

A vasárnap kezdődött 48 órás sztrájkot a légi irányítók harmadik legnagyobb érdekképviselete, az UNSA-ICNA hirdette meg, hogy így tiltakozzon egy újabb elbocsátási terv, valamint a repülésirányítás terén elmaradt beruházások ellen.

A francia reptereket érintő sztrájk hétfőn folytatódik.

Az ország légi közlekedési hatósága (DGAC) vasárnap felszólította a légitársaságokat, hogy óvatosságból töröljék az Orly repülőtérről és a Marseille-ből induló járataik harmadát.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek