UV-fénnyel tisztuló wc-t fejlesztett a Boeing

  Az öntisztító wc minden használatot követően UV fénnyel mentesíti a kórokozóktól az összes felületet, és mindez csak három másodpercbe telik.

  A Boeing abban bízik, hogy az öntisztító technológia az érintés nélküli funkciókkal kombinálva javítani fogja az utasok kényelmét a repülőutak során, és egyben meggátolják a fertőzések terjedését. Bár az emberre nem veszélyes a technológia, a mellékhelyiségben kiépített UV fények csak akkor lépnek működésbe, ha senki nem tartózkodik benn. A fényforrásokat úgy helyezték el, hogy azok az összes felületet, beleértve a WC-t és a mosdókagylót is képesek legyenek fertőtleníteni, a tisztítás közben pedig automatika nyitja és zárja a WC fedelét.

  A rendszert érintésmentes technológiákkal kombinálják, azaz a szeméttároló tetejét, a WC ülőkéjét és tetejét, a szappan adagolót és a kézszárítót, sőt, az ajtó kilincsét is érintés nélkül lehet majd működtetni. A rendszer előtt még számos tesztelés áll, de a Boeing annyira hisz az új koncepcióban, hogy szabadalmi kérvényt nyújtott be a koncepcióra – írja az Airportal

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!