Felmérték: egyre többet repülünk

Ez derül ki a Nemzetközi Szállítási Szövetség (IATA) adataiból, amely szerint az értékesített utaskilométerben mért teljesítmény 7,1 százalékkal nőtt az idén januárban az előző év azonos időszakához viszonyítva.

A montreáli székhelyű szervezet 2015-re még átlagos 6,5 százalékos utasforgalom-bővülést regisztrált. A légitársaságok 5,6 százalékkal növelték a kapacitásokat, az átlagos töltöttség pedig 78,8 százalék lett, vagyis 1,1 százalékponttal magasabb, mint egy évvel korábban . írja az MTI az IATA közleménye alapján.

Az elemzés szerint a gazdaság vártnál lassabb fejlődése ellenére továbbra is nagy az igény az utazások iránt, és a 2016-os bővülés mértéke az előző évihez hasonló lehet. A folyamatot az alacsony kerozinárak is segítik.

A legnagyobb bővülést meglepetésre nem a közel-keleti, hanem az afrikai régióból jelentették, itt 12,1 százalékkal nőtt az utasforgalom, míg a tavaly szinte egész évben leggyorsabban növekedő közel-keleti társaságok 10,9 százalékos forgalombővülést mértek. Ázsia-Óceániában 10,3, Európában 4,2, Észak-Amerikában pedig 2,4 százalékos bővülésről számoltak be.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek