Nem tudnak lekattanni a magyarok az Emirates-ről

A Travelo és a Repjegy.hu felmérésén 5027-en szavaztak kedvenc légitársaságukra. Az előző évhez hasonlóan 2015-ben is a fapadosokat értékelték a legtöbben, végül mégis az Emirates légitársaság lett a magyarok kedvence. De a díjazottak körében most új légitársaságok is felbukkantak.

   
   

A Repjegy.hu oldalt üzemeltető Weco-Online Kft., és a Travelo felhívására a hazai légiutasok negyedik alkalommal írták meg véleményüket repülőútjaikról. Az utazók a légitársaságokat a menetrend, a fedélzeti ellátás, a személyzet és az ár-érték arány szempontjából értékelhették. Az egyes kategóriákban nullától ötig lehet osztályozni, minden kategóriából kikerül egy győztes, az összesített eredmény pedig megmutatja, hogy melyik az ország kedvenc légitársasága.

 

A fapadosokat sokan osztályozták, de kevesen szeretik

 

2015-ben minden eddiginél nagyobb számú értékelés érkezett: a válaszadó utasok 5027 értékelést és 2254 szöveges beszámolót osztottak meg repülős utazásaikról, és csaknem 150 különböző légitársaságra érkezett osztályzat.

A tavalyi évhez hasonlóan a legtöbb minősítés a vezető fapados légitársaságokra, a Ryanairre és a Wizz Airre érkezett. Ugyan ők kapták a legtöbb minősítést, diszkont légitársaságoknak nem termett sok babér a díjátadón. A hazai légi utasok még mindig a hagyományos légitársaságokat tartják a legjobbaknak. A minőségi fedélzeti ellátás, a személyzet kedvessége legalább annyira fontos, mint az alacsony repülőjegy árak.

 

A magyarok kedvence: EmiratesFotó: Emirates

Az összesített eredmények szerint 2015-ben a magyar utasok kedvenc légitársasága az Emirates volt. A 2014-es felmérésen aratott elsöprő győzelme (összesítettben és az összes kategóriában is az Emirates volt a győztes) után 2015-ben is az Emirates lett az utasok kedvence. Tőle nem sokkal lemaradva a korábbi évek nyertese, a Qatar Airways lett a második, harmadik helyen pedig az izraeli UP by El Al légitársaság végzett.

„Az Emirates elkötelezett Magyarország és a magyar utazók iránt, és az a célunk, hogy a lehető legmagasabb szintű kényelmet nyújtsuk utasainknak – ezért is váltottunk tavaly decemberben a Boeing 777-es repülőgépre a magyar útvonalon" - mondta el Horváth Gábor, az Emirates country managere. "A B777-es fedélzetén többek között minden utasunk számára elérhető mintegy 1000 csatornás, díjnyertes ice fedélzeti szórakoztatórendszerünk, és még kényelmesebb, nagyobb Economy osztályú ülésekkel, helyi konyha ihlette ételekkel, a Business osztályon pedig ággyá alakítható ülésekkel várjuk őket".

 

Az izraeli sztyuvik a legkedvesebbek, a finneknek a legjobb a menetrendje

A személyzet munkáját, a légi utaskísérők kedvességét értékelő kategóriában az UP by El Al lett a győztes. Őket követi másodikként a holland KLM légitársaság, harmadik pedig az Aegean Airlines lett. Az utazók nagy részének jegyvásárlásnál fontos szempont a fedélzeten kapott szolgáltatások színvonala is. A legjobb fedélzeti ellátás díját a Qatar Airways kapta. Második lett az Emirates, harmadik pedig a KLM.

 

Qatar Airways A330 ággyá nyitható ülés a business osztályonFotó: Qatar Airways / Flicker.com

A legjobb menetrend fődíját a Finnairnek ítélték a magyar utasok. A finn légitársaságot követi az Emirates, majd a KLM. Az ár-érték arány kategóriában a görög Aegean Airlines légitársaságot díjazták az utasok. Ezüstérmes lett a Qatar, bronzérmes pedig, az egyetlen díjazott diszkont légitársaságként a Norwegian Air Shuttle.

2015-ben először a légitársaságok kommunikációját is értékelhették az utasok. Ebben a kategóriában első lett az Emirates, második az UP by El Al Israel, harmadik pedig a Qatar Airways.

Idén is lehet majd szavazni

A rengeteg beérkezett értékelés és szöveges beszámoló bizonyította, hogy van létjogosultsága a felmérésnek, így 2016-ban ismét lehet majd a légitársaságokat értékelni. A felmérés részletes eredményei és az utasok beszámolói az Azenlegitarsasagom.hu oldalon találhatók.

 

Én Légitársaságom 2015 szavazás - eredmények
A legkedvesebb utaskísérő 1. UP by El Al
2. KLM
3. Aegean Airlines
A legjobb fedélzeti ellátás 1. Qatar Airways
2. Emirates
3. KLM
A legjobb ár- érték arány 1. Aegean Airlines
2. Qatar Airways
3. Norwegian Air Shuttle
A legprofibb kommunikáció 1. Emirates
2. UP by El Al
3. Qatar Airways
Az összesített pontszámok alapján
2015 kedvenc légitársasága
1. Emirates
2, Qatar Airways
3. UP by El Al

Újabb cikkünk ebben a témában:

Az Emirates lett a világ legjobb légitársasága
Emellett 12. alkalommal díjazták A Legjobb fedélzeti szórakoztatás kategóriájában, és A legjobb közel-keleti légitársaság címét is megkapta.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek