Német és török járatok pörgetik fel a sármelléki repülőteret

  A Hévíz Balaton Airport ügyvezető igazgatója szerint 2015-ben a vártnál jóval kevesebb orosz turista érkezett a sármelléki repülőtérre a kedvezőtlen külpolitikai és gazdasági helyzet miatt. Idén viszont a forgalom élénkülésére lehet számítani, miközben továbbra is egyértelműen a német turistákra kell építeni.

  Benkő Attila, a repülőtér ügyvezető igazgatója a Magyar Hírlapnak azt mondta, terveik szerint március első felében indul a szezon, mert ekkor indulnak, illetve érkeznek majd az első járatok Németországból, írja az MTI. Hozzátette, az iskolai év végétől ezt követik a rendszeres járatok a törökországi Antalyába és remélik, hogy az oroszországi forgalom is újraindul. 

  Fotó: Angela Stafford, Wikipedia

  Benkő szerint a rubel vásárlóértéke nagyot zuhant, ezért egy átlagos orosz turistának tavaly az itt tartózkodás 80-90 százalékkal került többe, mint 2014-ben. Mivel a közkedvelt célállomások, mint Egyiptom vagy Törökország viszont szinte kiesnek az orosz turisták számára, véleménye szerint kedvező ajánlatokkal meg lehet nyerni egy néhány tízezres célközönséget.

  Idén a németországi célállomások lesznek a legfőbb útvonalak, a legtöbb utas várhatóan Frankfurtból, Hamburgból, Berlinből, Lipcséből, Drezdából és a környező településekről érkezik majd, tette hozzá.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!