Ezeket a videókat imádtuk 2015-ben

A legnépszerűbb videó témája természetesen a szerelem, de a témaparkokban ugráló gyerekek és a Himalája mesés tájai is bejöttek a Youtube közönségének. 10 idei kisfilm, ami összesen 170 milliós letöltést ért el.

A Skift.com összeállította a YouTube és a Google alapján az idei év legnézettebb utazással kapcsolatos videóinak listáját.

Az abszolút győztes videót (France Is In The Air) az Air France készítette. A téma, az "utazás francia módra", és a szerelem, úgy tűnik, nagyon bejött, az álomszerű, 45 perces klipet 88 millióan nézték meg. És hogy miről szól? Egy hatalmas, álomszerű, eklektikus repülőgép fedélzetén párok és fiatal modellek hintáznak, mindenhol virágok, csillogás, glamour. Már csak a vattacukrok és az ugráló kisállatok hiányoznak a képből. Bár gyönyörűek a képek, őszintén, mi nem igazán értjük azt a 88 milliót.

A második legnépszerűbb film egy életszagú felvétel a floridai Legoland Hotel megnyitásáról. A csaknem félórás film két mozgalmas nap történéseit mutatja be, életnagyságú legófigurákkal, boldog, bokáig legóban gázoló gyerekekkel, stb. Nemcsak a hotelt, hanem a témaparkot is alaposan körüljárják, úgy tűnik, mindent kipróbálnak, így biztosan senkit nem ér meglepetés. A "dokumentumfilm" 16,7 millió nézőt érdekelt.

A Paris Air Show-ra gyakorló Boeing 787-9 Dreamliner repülőgépről készült videó is hatalmas siker volt, 12,9 millióan voltak rá kíváncsiak. A Boeing egyébként egy másik filmet is készített, amelynél a néző választja ki, melyik szögből szeretné megnézni a gép manővereit, és arra is van lehetőség, hogy váltogassa az egyes nézőpontokat.

A Delta légitársaság safety videója szintén nagy kedvenc volt, a zongorázó macska és más erőltetett poénok ellenére. Sokkal ötletesebb és viccesebb művek is születtek a műfajban (az idei legjobbakat mi is összegyűjtöttük), de 9,3 millióan így is kattintották.

A Turkish Airlines "Fly Africa!" videóját nézve az embernek azonnal kedve támad egy szafarihoz, vagy egy focimeccshez a helyi gyerekekkel. Gyönyörű képek, nem is tudunk többet hozzáfűzni.

A Marriott szállodalánc saját mini filmstúdiót alapított, és úgy tűnik, a meglévő és potenciális vendégeik imádják a hangulatos kampányfilmjeiket. A hatodik legnézettebb utazási videó az idén a mobilalkalmazásukat népszerűsítő klip. A vendégek bármikor, bárhol rendelhetnek a szobájukba virágot, extra párnát, vagy kérhetnek egy autót, ha vissza akarnak jutni a hotelbe.

Az Airbnb reklámja is ütősre sikerült: egy vendég megköszöni a házigazdának, hogy otthon érezhette magát - annak ellenére, hogy még soha nem járt abban a városban.

A French Kiss egy csaknem félórás film a Marriott-tól egy stresszes business utazóról, aki talál egy szemüveget, és hirtelen egészen máshogy látja a világot. Természetesen Párizs nevezetességei sem maradnak ki a néha enyhén pszichedelikus alkotásból.

Ki gondolta volna, hogy a gyönyörű, de kietlen nepáli Khumbu régióról és lakóiról készült film több, mint 5 millió nézőt vonz? Azokhoz az utazókhoz szól, akik szerint a nevezetességeknél is izgalmasabb dolog új embereket megismerni, és betekintést nyerni a hétköznapjaikba.

A tizedik legnézettebb videó nem kifejezetten utazással kapcsolatos, a Disney Park Blog Team közönségtalálkozójáról szól, amit az Agymanók bemutatója kapcsán rendeztek.

És a mi kedvenceink az idén:

Lélegzetelállító videó egy szabadtüdős búvár kalandjairól: Guillaume Nery társával, Julie Gautier-vel együtt elhatározta, hogy megörökíti egy merülését a Csendes-óceán déli részén, Francia Polinézia partjainál. Nery képes egyetlen levegővétellel akár nyolc percig is a víz alatt tartózkodni. Elmondása alapján az első négy perc olyan könnyed, mintha csak aludna, egyáltalán nem megterhelő a tüdőnek.

A Magyar Természetjáró Szövetség galyatetői fejlesztéseiről forgatott - többek között drónokkal - dokumentumfilmet egy heves megyei filmes csapat. Pogonyi Dávid, Pogonyi Csongor és Kakuk Péter eredetileg az Építészeti Filmszelére kerestek témát - arra voltak kíváncsiak, hogy építészeti szempontból milyen értéket képvisel a turistacentrum, aztán ez lett belőle:

Gondolt már téli túrázás közben egy kietlen tájon a vakítóan fehér, szűz hóban arra, hogy az Apollo11 legénységének is valami hasonlóan katartikus élményben lehetett része Holdra-szállás közben? A Svájci Idegenforgalmi hivatal ezzel az érzéssel operál legújabb téli videó spotjában.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek