Startol az iszlám jog szerint működő maláj légitársaság

  A malajziai Rayani Air járatain kizárólag az iszlám előírásai által engedélyezett, úgynevezett halal ételeket és alkoholmentes italokat szolgálnak fel.

  A Rayani Air egyelőre csak belföldi járatokat üzemeltet Kuala Lumpur, Kota Baru, Kota Kinabalu, Kuching és Langkawi között.

  Felszálláskor az utasokat imádkozásra hívják, a légikisasszonyok hidzsábot viselnek és kizárólag az iszlám előírásai által engedélyezett, úgynevezett halal ételeket és alkoholmentes italokat szolgálnak fel.

  Rayani Air

   "A mi társaságunk az első, amelynek működése teljes egészében megfelel a saríának" Malajziában - idézte a The Star című malajziai lap a Rayani Air igazgatóját, Dzsafar Zamharit, miután a cég megkapta a szükséges engedélyeket. Az első járat vasárnap szállt fel. A cégvezető azt is mondta ugyanakkor, hogy nem akarnak szent légitársaság lenni vagy szent helyekre repülni. Hozzátette, hogy nyitottak minden faj és vallás előtt.

  A légitársaságot idén januárban alapították - egyébiránt hinduk -, két Boeing 737-400 típusú gépe és 355 alkalmazottja van, köztük nyolc pilóta és 50 légikísérő.

  A cég ötletét azon konzervatív muszlimok véleménye adta, akik úgy vélik, hogy az országot ért két súlyos légi katasztrófa - a 2014 márciusában eltűnt utasszállító és az az év júliusában Ukrajna felett lelőtt társa - Allah haragja volt. Javaslatuk az volt, hogy a légitársaságoknak alkalmazkodniuk kell az iszlám szigorú előírásaihoz, hogy elkerüljék az isteni megtorlást.

  Malajzia 30 milliós lakosságának mintegy 60 százaléka muszlim.

  Muszlimként tartják számon a Royal Brunei Airlines, a Saudi Arabian Airlines és az Iran Air légitársaságokat is.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!