Újra repülni fog a kigyulladt Boeing 777-es

  Vizsgálatokat követően úgy döntött a British Airways, hogy megjavíttatja és újra szolgálatba állítja a Las Vegasban szeptember 8-án kigyulladt, 16 éves Boeing 777-esét.

  A Flightglobal információi szerint a légitársaság a Boeing mérnökeivel átvizsgáltatta a 777-236ER törzsét, és a szakemberek azt állapították meg, hogy a tűz okozta sérülést ki lehet javítani, írja az airportal.hu.

  Tűzoltók vizsgálják a British Airways légitársaság utasszállítóját a Las Vegas-i McCarren Nemzetközi Repülőtéren 2015. szeptember 8-án, miután eloltották a gép egyik kigyulladt hajtóművétFotó: John Locher - MTI/MTVA

  A műveletet a Las Vegas-i McCarran repülőtéren végzik el a gyártó szakemberei. A British Airways azt nem közölte, hogy mennyi ideig tart a javítás és mikor állhat újra forgalomba a G-VIIO lajstromjelű triplahetes. A gépről a meghibásodott és kigyulladt hajtóművet a GE Aviation már leszerelte, helyette újat építenek majd be.

  A British Airways 2276-os, Las Vegas - London Gatwick járata hajtóműprobléma miatt megszakította a felszállást, majd a megállást követően kigyulladt. A repülőgép fedélzetén 159 utas és 13 fős személyzet volt, őket a vészcsúszdák segítségével menekítették ki a gépből, több embert kisebb sérülésekkel kórházba szállítottak.

  A baleset után az amerikai Szövetségi Közlekedés-biztonsági Hatóság (NTSB) megerősítette, hogy a GE90-85B típusú hajtómű hibája okozta a tüzet, ezt követően a GE az összes ilyen típusú hajtóművet átvizsgálta.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!