Az olaszok is imádnak zongorázni a repülőtereken

A fiumicinói repülőtéren ad zongorakoncertet december 16-án Antonio Pappano, a római Santa Cecilia Konzervatórium világhírű zenekarának karmestere. A minihangversenyt a következő hónapokban más művészek fellépése követi egy új projekt keretében.

A húszperces koncerten Pappano Brahms egy szonátáját és a Monti-csárdást adja elő a Leonardo da Vinci nevét viselő repülőtér 1-es terminálján szerdán, a déli órákban. A zongoránál ülő karmestert hegedűn Carlo Maria Parazzoli, a zenekar egy tagja kíséri

A Corriere della Sera című lap értesülése szerint az olasz származású brit karmester fellépését a zenekar más művészeinek repülőtéri koncertje követi az elkövetkező hónapokban, de a program még nem ismert.

Az újság úgy tudja, hogy a római repülőtereket üzemeltető társaság és a Santa Cecilia zenekar között együttműködési megállapodás jött létre arról, hogy "új fellépési lehetőséget biztosítanak fiatal tehetségeknek", egyben elviszik a komolyzenét egy olyan helyre, ahol naponta ezrek fordulnak meg.

A római repülőtér beszállókapuinál már hónapok óta négy zongora várja az átutazó zenészeket és a zenéléssel megpróbálkozó utasokat. A lehetőséget kihasználva Dolcenera énekes-dalszerző nemrégiben rögtönzött élő koncerttel lepte meg az utazóközönséget.

Alexander Pereira, a milánói La Scala intendánsa szeptemberben a milánói Malpensa repülőtéren, a világkiállítás kulturális kísérőprogramjainak egyikeként rendezte meg nagy sikerrel Donizetti Szerelmi bájital című operáját. Pereira évekkel korábban a zürichi főpályaudvart alakíttatta át egy hatalmas színpaddá, ahol Verdi Traviata című operáját adták elő.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek