Egy harmadik terminál is kell Ferihegynek

  Az utasforgalom folyamatos és nagyarányú fejlődése miatt az eddig bejelentett beruházásokon kívül egy új terminál építésére is szükség lehet és 2018-ra elérheti az utasforgalom a 12 milliót - nyilatkozta Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója az AIRportal.hu-nak.

  A ferihegyi repülőtér történetében először 10 millió fölé nőtt az utasszám és év végéig 10,3 millióra emelkedhet. Ez a tavalyi 9,2 millió után 13 százalékos bővülést jelent.

  Jost Lammers elmondása szerint a magasabb bázis miatt a következő években százalékos arányban már nem lesz ekkora bővülés, várhatóan 5-6 százalékkal nőhet a következő öt évben a kezelt utasok száma évente. A becslések szerint 2018-ra meglehet a 12 millió utas is.

  A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér.Fotó: Rudi Riet / flickr

   Ehhez viszont már bővíteni kell a repülőtér kapacitásait, ezért ötéves időtávban új terminál építése is szükségessé válhat. A tervek szerint a mostani 2A utasforgalmi épület mellett lenne a C terminál, ahol check-in pultok és utasbiztonsági ellenőrzés is lenne - mondta a vezérigazgató.

  Ezt megelőzően a repülőtéren az üzemeltető megnöveli a parkoló méretét és két és fél éven belül elkészülhet a 2B terminálon a több mint 200 méter hosszú móló, amely a mostani, diszkontok által használt könnyűszerkezetes beszállító épületeket is kiváltja.

  A repülőtér egy nyereményjátékkal ünnepelte meg a "tízmilliomodik utast", a nyertes házaspár egy isztambuli utat kapott ajándékba.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!