Rekord Ferihegyen: megvan a tízmilliomodik utas

  Ma délben a Budapest Airport utasforgalma elérte a 10 millió főt, vagyis eddig egy magyarországnyi utazó fordult meg a repülőtér termináljain 2015-ben.

  A Budapest Airport dolgozóinak sorfala köszöntötte a "tízmilliomodik utast", Lukács Zsoltot és feleségét, Juditot december 10-én a repülőtér 2A terminálján.

  Fotó: Budapest Airport

   A Tatán élő pedagógus házaspár a Budapest Airport nyereményjátékán szerezte meg az előkelő címet, amiben a repülőtér a 10 milliomodik utas helyét hirdette meg nyereményként. Egy négynapos hosszú hétvégét tölthetnek el Isztambulban a török Pegasus légitársaság jóvoltából.

  A rekord alkalmából Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója fogadta a szerencsés utasokat a SkyCourt terminálépületben, ez idő alatt a repülőtér a többi utast is apró süteményekkel lepte meg.

  Az utasforgalmi rekord elérésében közrejátszottak az idén indított új repülőjáratok, a megnövelt repülőgép-kapacitások, a sűrűbben közlekedő járatok, de Budapest egyre fejlődő turisztikai kínálata és a külföldiek számára kedvező ár-érték arány is.

  A Budapest Airport idei átlagos forgalomnövekedése novemberig meghaladta a 12 %-ot, ami több mint kétszerese az európai átlagnak, és ezzel egyike a leggyorsabban növekvő repülőtereknek a kontinensen. Csak az elmúlt egy évben 3 új légitársaságot köszöntöttek Budapesten és nem kevesebb mint 18 új járat indult. Az egész évet tekintve 44 légitársaság összesen 100 útvonala volt elérhető a budapesti utasok számára.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!