Debrecen és München között indít járatot a Lufthansa

  Debrecen és München között indít járatot jövő áprilisban a német Lufthansa légitársaság, a cég hetente háromszor közlekedtet gépeket a két város között.

  A Bombardier CRJ900-assal üzemeltetett járatok hétfőn, szerdán és pénteken közlekednek majd, mondta Ofer Kisch, a Lufthansa kelet-közép-európai regionális igazgatója hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón, írja az MTI. Ebben a régióban ez lesz az egyetlen új útvonal, amelyet 2016-ban megnyit a Lufthansa. 

  Fotó: Debrecen Airport

  Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter közölte, a Lufthansa ezzel kinyitotta a világot Debrecen előtt, ami annak is köszönhető, hogy a repülőtér nagy értékű és jó irányba tett fejlesztésen ment keresztül. Közölte továbbá, hogy Debrecen a régió fejlődésére is nagy hatással van, ezért a kormány kiemelt figyelmet fordít a megyei jogú városokra.

  Antal Gábor, a Lufthansa-csoport magyarországi vezetője azt mondta, az első időszakban 50 százalék körüli kihasználtságra, és több német, mint magyar utasra számítanak. Hozzátette: a járat egész évben közlekedik majd.

  A légitársaság magyarországi üzemelésével kapcsolatban a vezető arról tájékoztatott, hogy 2015-ben rekordszámú, több mint egymillió utastszállítottak a csoport légitársaságai (Lufthansa, Austrian, Swiss, Brussels Airlines, Germawings/Eurowings), ami 7 százalékkal több az előző év azonos időszakához viszonyítva. A legnagyobb mértékben, 28 százalékkal a Brussels Airlines növelte utasforgalmát.

  Papp László, Debrecen polgármestere a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az elmúlt években 7 milliárd forintot költöttek a repülőtér fejlesztésére és néhány év alatt megtízszerezték az utasforgalmat. 2015-ben várhatóan 180 ezren fordulnak meg a repülőtéren, 2016-ban pedig megduplázódhat a forgalom.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!