Megérkezett Budapestre az Emirates 364 személyes repülőgépe

Budapestre érkezett az első, menetrend szerint közlekedő Emirates Boeing B777-es, amely 2015. december 1-től váltja a légitársaság Airbus-ait a Dubaj-Budapest útvonalon.

Eddig ritkán látott géptípus landolt ma a budapesti reptéren. Az Emirates jóvoltából ugyanis megérkezett az első, menetrend szerint közlekedő Emirates Boeing B777-es, amely 2015. december 1-től váltja fel a dubaji székhelyű légitársaság Airbus A330-200-as gépeit a Dubaj-Budapest útvonalon.

Az új géptípus háromosztályos konfigurációban, több ülőhellyel és jelentősen tágasabb Economy utastérrel várja az utazókat, szerepel a légitársaság sajtóközleményében.

December 1-től ez a gép szállítja az Emirates utasai a Budapest-Dubaj útvonalon
December 1-től ez a gép szállítja az Emirates utasai a Budapest-Dubaj útvonalon

December 1-től ez a gép szállítja az Emirates utasai a Budapest-Dubaj útvonalonFotó: Flow Pr


Működésének első évében több mint 150 ezer utas választotta az Emirates Dubajt Budapesttel összekötő járatát. Az új szolgáltatás jelentősen meghaladta a légitársaság várakozásait, ugyanis a repülőgépek kihasználtsága stabilan 80% körül alakult az elmúlt 12 hónapban. A közvetlen járattal ugyanis alig több mint 5 óra alatt elérhető az egzotikus város, amely egész évben napsütötte strandokkal várja a vendégeket.

„Nagyon örülünk a Dubaj-Budapest útvonal sikerének, a járat kihasználtsága lehetővé tette számunkra, hogy alig egy évvel az első gép indítása után jelentős előrelépést tegyünk a magyar piacon" – mondta el Thierry Aucoc, az Emirates európai és oroszországi kereskedelmi működésért felelős alelnöke. „Az Emirates elkötelezett a magyar piac iránt, a világ legnagyobb és egyúttal legfiatalabb Boeing B777-es flottájának üzemeltetőjeként pedig gyorsan tudtunk reagálni a termékeink iránti folyamatosan növekvő igényre."

Három osztály, 364 ülőhely

A B777-es Emirates gép háromosztályos konfigurációban összesen 364 ülőhellyel várja az utasokat. Az Economy osztályon 251-ről 310-re nő a fogadókapacitás, ahol még komfortosabb, nagy lábtérrel rendelkező ülések biztosítják a pihenést az út során. A Business osztályon az eddigi 27 helyett 42 luxusülés várja az utasokat, az exkluzív szolgáltatásokra vágyók pedig immár 12 üléses First osztályon is utazhatnak az Emirates Dubaj-Budapest járatán.

A légitársaság díjnyertes, többnyelvű ice szórakoztatórendszerének új változata is rendelkezésre áll a fedélzeten, amelyben mintegy 750 csatorna, sikerfilmek, világzenei összeállítások vagy éppen játékok közül választhatnak az utazók.

Az új repülőgépen mintegy duplájára nő a raktér cargo kapacitás is, amellyel Horváth Gábor, az Emirates magyarországi country managere szerint még hatékonyabban segítheti a légitársaság a helyi vállalatok exporttevékenységét: „Az Emirates magyarországi működésének első évében 3700 tonna árut szállított a Dubaj-Budapest útvonalon, amelynek jelentős hányadát gyógyszeripari termékek és elektronikai cikkek tették ki. A B777 fontos előrelépés az Emirates SkyCargo számára is, hiszen a nagyobb raktérnek köszönhetően egyszerűbben tudjuk teljesíteni a charter cargo igényeket, a sürgős szállítmányok célba juttatása iránti igényt."

Az Emirates az új géptípus bevezetésén túl az ügyfélkapcsolati központ bővülése révén is erősíti a jelenlétét a magyar piacon. A társaság jelenleg 120 főt alkalmaz a központban, a létszámot viszont folyamatosan bővíti, és pénzügyi évének 2016. márciusi zárásáig 180 főre növelnék a foglalkoztatottak számát.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek