Ingyen vízummal és Wizz Air járattal csábítja a turistákat Jordánia

  A Wizz Air tervezett akabai járatnyitását a jordán turizmusirányítás vezetői jelentették be kelet-közép-európai roadshow-juk budapesti állomásán. Vízumot is könnyebb lesz szerezni a jövőben, az akabai repülőtérre érkezők ingyen kapják meg.

  Az esemény központi témája a jordán–magyar turisztikai kapcsolatok fellendítése volt. A Wizz Airrel tárgyalások folynak egy akabai járat nyitásáról 2016 első negyedévében. A megállapodást ugyan még nem írták alá, de a járat megvalósulásának esélyét 90 százalékra tette a Jordán Turisztikai Hivatal (JTB) ügyvezetője, Abed Al Razzaq Arabiyat, számolt be a turizmus.com.

  Rafael Medina / flickr


  A turistaforgalmat ösztönözhetik a közelmúltban bevezetett vízumkönnyítések is. Ezek egyike, hogy az akabai repülőtéren keresztül belépő turisták érkezéskor vehetik fel a vízumot, ráadásul ingyenesen.

  A Jordan Pass pedig 99 dollárért – az ingyenes vízum mellett – több mint 40 turisztikai attrakció, köztük Petra látogatását is magában foglalja, így az egyéni turisták számára költségtakarékos megoldást kínál az ország bejárására - érkezzenek bármelyik határállomáson keresztül.

  A magyar utazásszervezők 50 százalékos támogatást kaphatnak Jordániát népszerűsítő marketingakciójukhoz.

  A 21 ezer műemlék országa

  A JTB ügyvezetője kiemelte országuk stabilitását, biztonságosságát és könnyű megközelíthetőségét. Három nemzetközi repülőteréről a nemzeti légitársaság heti több mint 600 járatot üzemeltet 54 célállomásra.

  A három kontinens találkozásánál fekvő, egész évben mérsékelt klímájú állam kicsi méretéhez képest nagyszámú látnivalót kínál, köztük 21 ezer bejegyzett műemléket. A történelmi emlékhelyek – Petra, a sivatagban megbújó ősi sziklaváros; Jerash, Róma után a legjobban megőrzött római kori település; Madaba, a mozaikok városa vagy a bibliai helyszínek - mellett a magyar utazók figyelmébe ajánlották a fürdésre télen is alkalmas Holt-tengert, az Akabai-öböl búvárparadicsomait, az ország hat nemzeti parkját.

  Az aktív turisták és az extrém sportok kedvelői is számtalan izgalmas program közül választhatnak, a sivatagi dzsiptúrától Wadi Rum szikláinak megmászásáig. Az üzleti utazókat modern konferencia-központokkal- és rendezvényinfrastruktúrával szolgálja ki a jordán turizmus.

  2000 és 2005 között 150 ezer magyar kereste fel Jordániát. A jordán állam támogatásának köszönhetően nagyon olcsó utak virágkorának a jordán kiutazási piacot uraló Jordan Tours 2005-ös bezárása vetett véget.

  A következő tíz évben számottevőn visszaesett a forgalom, összesen 50 ezer magyar látogatott a közel-keleti országba, 2014-ben mindössze 4500 fő (közülük is több mint 300 utas egyetlen éjszakát sem töltött ott).

  További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!