Ezek a világ legrosszabb repülőterei

Szagok, hőség, káosz és rossz ételek - több mint 26 ezer utas véleménye alapján állt össze a szégyenlista, amelyben a kényelmen kívül a nyilvános illemhelyek állapotát, a tisztaságot és a kiszolgálást is értékelték.

Speciális szempontok alapján rangsorolta a világ repülőtereit a The Guide to Sleeping in Airports nevű honlap. A felmérésben résztvevő több mint 26 ezer utasnak többek között az alapján kellett véleményt mondania, hogy mennyire kényelmes a repülőtér, ha az átszállás közben egy kis alvás is belefér, számolt be a cnn.com. A kényelmen kívül a nyilvános illemhelyek állapotát, a tisztaságot és a kiszolgálást is értékelték.

A lista alapján a legrosszabb repülőtér a nigériai Port Harcourt lett, a nem túl segítőkész személyzet, a korrupció, a rossz légkondicionáló és a kevés ülőalkalmatosság miatt. Nem javított a helyzeten az sem, hogy az érkező utasokat egy sátor fogadta. Jó hír azonban, hogy a repülőteret felújítják.

 

Nemcsak az volt a szempont, hogy milyen kényelmesen lehet aludni
Galéria: A 10 legrosszabb reptér
Fotó: Bloomberg / Europress / Getty

A második helyet a dzsiddai King Abdulaziz International Airport szerezte meg, mégpedig a nemdohányzó terekben is érezhető cigarettafüst, és a mosdókból kiáramló szagok miatt. Szerencsére már nem sokáig kell mindezt elviselni, az új dzsiddai repülőtér 2016 októberében nyílik meg a tervek szerint.

Gyengén szerepelt Katmandu nemzetközi repülőtere, a Tribhuvan is, akárcsak az üzbegisztáni Tashkent International Airport, ahol a voksolók a kaotikus, frusztráló sorban állásra és a rendszer hiányára panaszkodtak.

Az ötödik legrosszabb a caracasi Simon Bolivar repülőtér lett, ahol alig lehet leülni, a mosdók piszkosak, az ételek minősége pedig szintén megkérdőjelezhető. A hatodik a haiti Toussaint Louverture, ahol nemcsak a székek hiánya és a fullasztó hőség, hanem a személyzet viselkedése is probléma.

A szégyenlista szerint a hetedik legrosszabb a kabuli Hamid Karzai International Airport. Tekintettel az afgán helyzetre, a szavazók csak mérsékelten kritizálták a repülőteret, főleg a tisztasággal és a személyzettel elégedetlenek.

A nyolcadik helyre a vietnami Tan Son Nhat került az elégtelen wifinek és a szegényes éttermi választéknak köszönhetően.

A tavalyi "nyertes", az iszlámábádi Benazir Bhutto International Airport már csak a lista kilencedik helyén áll, sok minden javult ugyanis az utóbbi évben, többek között egy új lounge áll az utasok rendelkezésére. Egy alapos takarítás azonban még mindig elkelne, legalábbis a felmérésben résztvevők szerint.

A párizsi Beauvais-Tille International Airportot az egyik válaszadó egyenesen "a pokol hetedik bugyrának" nevezte. A tisztaságon és a személyzet hozzáállásán is lehetne javítani, és a mellékhelyiségekből sincs elég.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek