Ilyen beavatási szertartással alázzák a kínai légicég sztyuvijait

Arcukat eltakaró, ülések feletti csomagtárolóba fektetett légiutas kísérőkről készült fotók keringenek egy hete a kínai közösségi médiában. Ezt a beavatási szertartást minden, a Kumning Airlines 30-50 órás repülőútjain először munkát vállaló stewardessnek be kell vállalnia.

Az először a Twitterhez hasonló WeChat közösségi oldalon terjedő fotókról szóló posztok "szokásos iparági rituálé" címkékkel jelentek meg, és állításuk szerint öt éve tartó beavatási szertartásként működik a kínai légitársaság hosszabb járatain először munkát vállalók között - írja a BBC.com.

Fotó: CCTVNews / Facebook

Ezeket követően a CCTV News kínai állami televízió Facebook oldalán is megjelent egy bejegyzés több ilyen fotóval is néhány napja. Ebben arról írtak, hogy bár több légiutas kísérő többször is panaszkodott arról, hogy a 30 óránál hosszabb repülőútjaik végén néhány biztonsági kollégájuk egy, a munkaközösség által jópofának tartott rituálé részeként a csomagtartóba kényszeríti őket, a cég eddig még sosem tett semmit. A légiutas kísérők szerint mindezt sokan munkájuk elvesztése vagy a kiközösítéstől való félelem miatt vállalják be.

Fotó: CCTVNews / Facebook

Ezt követően egyre több támogató kommentet és megosztást kapott a poszt, aminek a vége az lett, hogy a légitársaság egy közleményt adott ki. Ebben a Kumning Airlines kifejtette, hogy mélyen elítéli a dolgozói zaklatását és megfélemlítését, és bár vizsgálatot indított az ügyben, eddig nekik még egyetlen munkavállalójuk sem tett panaszt az ügyben. Szerintük ez a beavatási szertartásnak tartott dolog mindössze egyszeri eset volt, a munkaidő letelte után történt, és sem a repülés, sem a munkavállalóik biztonságát nem veszélyeztette. A jövőben a légicég ígérete szerint oktatással tesznek majd ellene, hogy többször ilyen ne fordulhasson elő.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek