Ezért ne fotózza le soha beszállókártyáját!

Ezért ne fotózza le soha beszállókártyáját!

Jóval több információt tartalmaz a beszállókártya vonalkódja, mint azt gondolnánk, és még csak nem is nagy dolog azt megfejteni - írja a Huffingtonpost bloggere.

Brian Krebs, biztonsági szakértő szerint pont ezért rossz ötlet az utazást megelőző örömittassággal jegyünkről vagy beszállókártyánkról fotót feltölteni a közösségi oldalakra. Blogposztjában részletesen elmagyarázza, hogy a vonalkód minden egyes vonalkája mögött pontosan milyen személyes adatok állnak, és hogy az utas neve, törzsutasszáma és a célállomásnak számító repülőtér neve együtt miért kiváló adathalmaz a kiberbűnözőknek.

Ezekkel az adatokkal és egy egyszerű online vonalkód olvasóval ugyanis már könnyen hozzáférhet az utas profiljához - ha elég ügyes, még akár a légitársaság weboldalán is -, amelyek a lakcímen kívül, tefonszámokat, útlevél- és hitelkártyaszámokat is tartalmazhatnak. Innentől kezdve pedig gyakorlatilag csak az illetéktelen online betolakodó kreativitásán múlik, hogy csak a helyjegy számát változtatja meg, vagy kompletten az úti-célt, miközben előre lefoglalt járatokra szóló jegyeket is könnyedén törölhet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek