Budapesten is bemutatták a szuperkényelmes business ülést

Teljesen síkba dönthetők a Qatar Airways új A320P gépein a business osztály ülései. A kényelemnek azonban ára van: egy tucat hellyel kevesebb van a turistaosztályon.

Az A320P a hivatalos gyári besorolást tekintve nem egy új Airbus típus, hanem a „Privilege" kategórát jelöli a Qatar Airways A320-asain. Ezeken a gépeken 12 business hely van - ez így van a flotta normál A320-asain is -, a business osztály speciális, extra kényelmes kagylóülései azonban teljesen síkba dönthetők, írja az airportal.hu.

Az üléseket már januárban bevezette a légitársaság A350-es gépein, azonban most jutottak el először Budapestre egy A320-as fedélzetén.

A nagyobb helyet foglaló business ülések miatt pontosan 12-vel kevesebb turistának van hely az A320-ason. Ez azt jelenti, hogy a járat kapacitása 144 fő helyett 132 főre csökken, de a légitársaságnál a kényelem fontosabb szempont. (Összehasonlításképp: míg a Qatar standard A320-asai a business és az economy osztályon összesen 144 utasnak adnak férőhelyet, a diszkont légitársaságok 180-nál is több utas elhelyezését kérik lehetővé tenni a gyártótól ugyanezen a típuson.)

Nézzegessen képeket a business ülésről!
Galéria: Qatar Airways
Fotó: Budapest Airport Zrt.

A légitársaság 2014 márciusában jelentette be, hogy hozzálát ahhoz a fedélzetfejlesztő programhoz, amelynek keretében a kijelölt A320-asain ezt az exkluzív business osztályt rendszeresíti. Thomas Wilson, a Qatar Airways kommunikációs igazgatója is megerősítette az airportal.-hu-nak, hogy folytatás következik és még több A320P lesz a flottában. A cél a keskenytörzsű géppark business osztályának a kategória átlag feletti színvonalra emelése, amire a magyar utazóközönségnek is megvan az igénye.

A business osztály utasai biztosan nem fognak unatkozni a repülőút ideje alatt, a fedélzeti szórakoztató rendszerhez ugyanis egy 15,4" monitor, zajszűrős fejhallgató is tartozik, a személyes mobil eszközökhöz szükséges töltést elektromos és USB csatlakozók szolgáltatják. A kommunikációs hálózat SMS és MMS fogadását/küldését biztosít. A kényelmes utazás érdekében válogatott minőségű pipere csomag és az éjszakai járatokon hálóruha is jár.

A Qatar Airways terjedelmes business ülése egyébként az első helyen végzett a Skytrax Legjobb Business Ülés címéért folytatott megmérettetésében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek