Repülőgépet vezetne? Ezt a buszt keresse!

  Elkészült ugyanis a Légiközlekedési Kulturális Központ roadshow-autóbusza, amelynek fedélzetén nemcsak egy multimédiás repüléstörténeti kiállítás látható, de egy professzionális repülőgép-szimulátor is vezethető.

  A járművet a Malév óceánrepülő Boeing 767-eseihez használt személyzetszállító Toyota Coaster autóbuszból alakították ki. A busz alkalmas arra, hogy az ország bármelyik pontján megjelenve népszerűsítse a repülést, repüléstörténeti betekintést adjon, és a szimulátorban azok is kipróbálhassák a repülőgépet-vezetés élményét, akik még soha nem kerülhettek repülőtér közelébe - írja oldalán az Airportal.

  Fotó: LKK/Skyart

   Az autóbusz kiállító terében a látogatók válogatást láthatnak a magyar légiközlekedés és légiforgalmi irányítás évszázados történetének archív fotóiból, dokumentumaiból és tárgyi emlékeiből, az LCD monitoron pedig végtelenített összeállításban, eddig máshol nem publikált archív filmfelvételek tekinthetőek meg.

  A légkondicionált szimulátor-tér úgy lett kialakítva, hogy az oktató, a növendék pilóta és egy teljes család egyszerre élvezhesse a közös repülést. A repülések virtuális helyszíne Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, és az érdeklődők több, az Aeroparkban kiállított repülőgép-típus vezetését is szimulálhatják.

  Fotó: LKK/Skyart

   A roadshow-autóbusz alapja önmagában is különleges érték: a Malév két példánya közül az egyik, eredetileg CBC-012 forgalmi rendszámú, 1991-ben gyártott jármű. Az autóbusz a Malév GH Zrt.-től került az LKK tulajdonába, ezt követően alakították át. Az autóbusz teljes műszaki tartalmát is felújította a cég, külsejét - beleértve a teljes újrafényezést - az eredetivel tökéletesen megegyező formában restaurálták.

  Ezzel az autóbusszal olyan távoli településeken is bemutathatják a repüléstörténet és a repülőgép-vezetés élményét, ahol erre más módon nincs lehetőség.

  Fotó: LKK/Skyart

   Június végén kolléganőnk két gyerekkel járta be a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B terminálja mellett található repülőgép múzeumot, kalandjaikat az Aeropark által rendszeresen szervezett reptérlátogatásról itt olvashatja.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!