Mérlegeli az utasokat beszállás előtt a légitársaság

  Mérlegeli az utasokat beszállás előtt a légitársaság

  Nemrég írtunk arról itt a Travelón, hogy egy felmérés szerint az emberek szívesebben ülnek egy üvöltő csecsemő, mint egy kövér ember mellé. Most pedig itt a legújabb hír: a kövér utasokat a jövőben nem engedik a repülőgépre felszállni.

  Nemcsak a kézipoggyászt, de az utasok súlyát is leméri egy üzbég légitársaság a becsekkolás után - írja a Daily Mail az Uzbekistan Airways még sok vitát kiváltó intézkedéséről.

  A légitársaság azzal indokolta döntését, hogy az utasok összsúlyának ismerete a kisebb utasszámú gépeiknél a biztonságos repülés érdekében fontos különösen. A mérlegelést három kategóriában végzik, külön a férfiak, a nők és a gyerekek esetében. A légitársaság - a közleménye szerint - garantálja, hogy a mérlegelés teljes titoktartás mellett zajlik, szerintük így nem sért személyiségi jogokat.

  Bár az Uzbekistan Airways nem tervezi az elhízott utasoktól a pótdíj szedését, ma már ez sem ördögtől való dolog. A Samoan Air például két éve vezette be a világon elsőként az utas testsúlyát alapul vevő árképzést. Ezért náluk a foglaláskor mindenkinek meg kell adnia testsúlyát is, amit a repülőtéren ellenőriznek.

  Az üzbég légitársaság szerint a jövőben, ha egy utas eléri súlykategóriája felső határát, akkor nem engedik a gépre felszállni. Hisznek abban, hogy a jövőben egyre több légicég fogja követni példájukat a biztonságos repülést szem előtt tartva.

  Mi mindenesetre azt a pillanatot is várjuk, amikor arról írhatunk, hogy a légitársaságok külön kedvezményt adnak az extrém sovány utasoknak.

  Fotó: Stewart Cohen
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!