Betelt a pohár a maláj gép eltűnt utasainak családjainál

  Betelt a pohár a maláj gép eltűnt utasainak családjainál

  Transzparensekkel, a földön térdelve, kiabálva tüntettek pénteken a Malaysia Airlines eltűnt MH370-es légi járatán utazó kínaiak hozzátartozói Pekingben – írja az MTI.

  A Kuala Lumpurból Pekingbe tartó Boeing 777-esen, amelynek tavaly márciusban nyoma veszett, 153 kínai utazott. A családtagok a légitársaság pekingi irodájánál gyülekeztek, ahol az eredeti tervek szerint a cég képviselőit hallgatták volna meg a több mint egyéves nyomozás fejleményeiről. A Malaysia Airlines azonban végül elállt a találkozótól.

   

  Szeretnék viszontlátni eltűnt családtagjaikatFotó: Rolex Dela Pena / MTI

  A múlthéten a Franciaországhoz tartozó, indiai-óceáni Réunion szigetén megtalálták az eltűnt malajziai utasszállító közel kétméteres csűrőlapját, majd ugyanott üléspárnákra és repülőgép-ablaküvegekre is bukkantak. Réunion mintegy 3700 kilométerre van az Ausztráliához közel eső térségtől, ahová a gép utáni kutatási munkát eddig összpontosították. A gép most megtalált roncsainak vizsgálatát már a francia hatóságok végzik. A fejlemények a jelek szerint ismét feltépték a sebeket, és a hozzátartozók a helyzet tisztázását követelik.

  A többtucatnyi családtag riporterek és ügyvédek jelenlétében, jelentős rendőri készültség közepette fejezte ki bizalmatlanságát a légitársasággal és a malajziai kormánnyal szemben. Később többen a malajziai nagykövetséghez vonultak, hogy ott folytassák demonstrációjukat. A South China Morning Post című hongkongi napilap helyszínen lévő újságírójának volt, aki arra panaszkodott, hogy hiába próbált kapcsolatba lépni a légitársasággal, válaszra sem méltatták.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!