Vulkáni hamu miatt ismét lezárták Bali repülőterét

Vulkáni hamu miatt ismét lezárták Bali repülőterét

Több órára lezárták csütörtökön Bali repülőterét a kelet-jávai Raung vulkán által kilövellt hamu miatt, így turisták ezrei rekedtek az indonéziai szigeten.

J.A. Barata, a közlekedési minisztérium szóvivője elmondta, hogy a hamukilövellés miatt helyi idő szerint délelőtt 11 órakor - a múlt hónap óta immár negyedszer - ismét a Ngurah Rai repülőtér lezárására kényszerültek. A Hszinhua kínai hírügynökség az indonéziai közlekedési tárcára hivatkozva arról számolt be, hogy bár az intézkedést helyi idő szerint délután öt óráig tervezték érvényben tartani, a repülőteret végül már délután két órakor újranyitották. A helyi Metro TV jelentése szerint turisták ezrei várakoznak a repülőtéren a késve közlekedő járatok miatt.

Balira havonta körülbelül 300 ezer külföldi nyaraló érkezik. A bali nemzetközi repülőtértől 150 kilométerre fekvő, 3300 méter magas kelet-jávai Raung vulkán június eleje óta mutat fokozott aktivitást. A Raung egyike a csendes-óceáni tűzgyűrű mentén fekvő Indonézia 129 működő vulkánjának.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek