Tönkreteheti a kapcsolatainkat a jet-setting?

Az állandó, nagy távolságokra való repülés nagyon trendi, és a siker egyik ismérve, de számos hátránya is lehet, vallják a kutatók. De mit kockáztatnak a jet-setterek?

A jet-setting - a rendszeresen, nagyon nagy távolságokra való repülés - ma már életforma. A hipermobil életmódnak azonban számos hátránya is lehet, olvasható a telegraph.co.uk oldalon.

Fotó: Peter Charlesworth / Europress / Getty

 A közösségi média hatására egyre többen érzik úgy, hogy minél több képet kell posztolniuk különféle egzotikus - extrém esetkben kifejezetten veszélyes - helyszínekről, hogy elkápráztassák a követőiket. A karrierjük csúcsán levőkkel szemben szinte elvárás, hogy időnként becsekkoljanak valamilyen tengerpartról.

A kipihent, boldog, laptopján dolgozó, első osztályon utazó üzletember karaktere gyakran köszön vissza a filmekben, de az igazság nem egészen ez. A gyakori, hosszú utazások nem minden esetben ennyire kellemesek, figyelmeztetnek a Surrey Egyetem és a Lund Egyetem kutatói.

Az utazás igenis járhat stresszel, az állandó jet-setter életforma pedig hosszú távon ártalmas és kimerítő lehet az alváshiány és a családi kötelékek lazulása miatt. A jetlag és a mélyvénás trombózis mellett az állandó utazóknak a magánnyal és a barátoktól, szeretteiktől való távolsággal is meg kell küzdeniük. Ez a probléma nemcsak az utazókat, hanem a családot is rosszul érintheti.

Néhány trükkel és a megfelelő előkészületekkel természetesen könnyebb kibírni ép ésszel egy repülőbe zárva akár tíz órát, és a repülés legkínosabb problémájára is van megoldás.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek